Extraliga juniorů

Za Třinec rozhodl v Extralize juniorů čtyřgólový střelec! Ježci a Elba stále stoprocentní

Třinec s Pardubicemi sice prohrával, ale v závěru srovnal a zvítězil v prodloužení. Ve východní divizi si díky zápasům ve sváteční středu připsali šest bodů Ježci. Dvě výhry si v západní divizi připsaly hned tři celky. Nejvíce branek vstřelila Hostivař, která ale ve druhém zápase padla v Berouně.



Divize Východ

Ježci si připsali šest bodů

Těsným výsledkem 2:1 skončil zápas mezi Hodonínem a Malenovicemi. Domácí šli dvakrát do vedení a jednobrankový náskok udrželi až do úplného konce. „Bojovný zápas, soupeř měl čtyři formace a nás byla polovina. Hodonín to hrál chytře a snažil se nás rozběhat a unavit. V prvních deseti minutách jsme také zbytečně s domácími lítali a unavili se. Domácí navíc využili přesilovku a opět jsme prohrávali. Od druhé třetiny jsme hru stabilizovali a zbytečně nikam nelítali. Využili jsme přesilovku a na chvilku i přebrali iniciativu, ale soupeř se rychle vrátil do hry a chvilku před koncem druhé třetiny šel opět do vedení. Ve třetí třetině jsme byli i lepším týmem, měli jsme dost šancí, ale zůstaly neproměněny. Soupeř měl v součtu celého zápasu více šancí, ale my se s tím v malém počtu hráčů rvali statečně, ale bohužel to nestačilo. Celý zápas nás držel ve hře brankář Ondřej Chovančík, který chytil několik gólovek, a hlavně díky němu jsme až do závěrečné sirény mohli pořád myslet na vyrovnání,“ vyzdvihl výkon maskovaného muže trenér Malenovic Adam Kovařík.

Výhru získali také Ježci, kteří sice dvakrát prohrávali, ale ztrátu vždy dohnali a slavili nad Buldoky tři body. „Těžké utkání. Poprvé jsme si vyzkoušeli, jaké to je prohrávat a museli vývoj utkání otáčet, což bylo proti velmi dobře hrajícímu Brnu složité, ale obstáli jsme i v této zkoušce a nemuseli ani stahovat sestavu. Teď nás čekají tři velice důležitá utkání a ta napoví, jak na tom jsme,“ upozorňuje trenér Heřmanova městce Jiří Kozel.

Po samostatných stříleních skončilo utkání Pardubic a Třince. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a Třinci se povedlo srovnat na 4:4 v poslední pětiminutovce. Nakonec rozhodl hostující Richard Vizváry, který čtvrtým zásahem ukončil v prodloužení celý zápas. Porážku zaznamenal Svítkov s Hradcem. Domácí začali dobře už od začátku a vedení si pohlídali. „Odehráli jsme povedený zápas. Snažili jsme se a vytvořili si i několik šancí. Hradec jsme chtěli zaskočit bojovností, a to se nám dvě třetiny dařilo. Ve třetí již Hradec stáhl sestavu na dvě lajny a bezpečně si bez větších problémů přišel ke třem bodům. Mrzí hlavně laciné branky, které jsme dostali. Těžko jsme se dostávali zpět do zápasu. Stále nám chybí kvalita v koncovce a musím i přiznat, že některým hráčům došla fyzička. Absolutorium zaslouží Tom Koudela, který byl režisérem naší hry a většina šancí přišla po jeho akcích. Dobrý zápas odehrála i Lucie Kubínová, která se tlačila do koncovky. Pochválit musím i naši lajnu dorostenců Pavlíček - Besperát - Choutka, která si po celý zápas udržela dobrý pohyb po hřišti. Nyní nás čeká dvojzápas doma a budeme chtít bodovat,“ upozorňuje pardubický Martin Hlavsa.

Během státního svátku si ve středu Svítkov už zlepšil náladu, v pardubickém derby tahal celou dobu za delší konec provazu a zvítězil jasně 9:1. „Do zápasu jsme vletěli jako uragán, když se všechny tři naše lajny prosadily hned ve svých prvních střídáních a v čase 1:48 byl stav 3:0. První třetinu jsme nakonec ovládli 5:1 a bylo po zápase. Kluci se hrou bavili, někdy až příliš přehrávali situace, ale hráli jsme s chutí a lehkostí. Soupeři jsme povolili pouze 8 střel a byli po celý zápas dominantní. Budeme pracovat dál. Těší mě i dobře sehrané přesilovky, které jsme v týdnu trénovali. Dobře zahrály všechny tři lajny. Nyní se již připravujeme na Malenovice, kdy budeme chtít opět získat 3 body a dotáhnout se k čelu tabulky,“ prozradil Hlavsa.

Jasný zápas odehráli také Ježci, kteří přivítali Hradec a vyprovodili ho osmi góly, sami neinkasovali ani jednou. Druhou porážku v týdnu zaznamenaly Malenovice, které nestačily na Brno, se kterým padly 1:4. „Čtvrtý zápas a třetí těsná prohra. Tentokrát to byl ale první zápas, kdy jsme nebyli tolik pod tlakem. Dlouho to bylo 0:0 a my tak moc chtěli dát první gól, až jsme ho dostali. Dneska to nebylo bojovné, dneska to nemělo šťávu. Vždy, když jsme se dostali do tlaku, tak nás zabrzdil nesmyslný faul. Když vezmu zápas v Třinci a v Hodoníně, tak to mělo drive, rvali jsme se o každý centimetr hřiště. K tomu je třeba se vrátit,“ přeje si Kovařík.


Divize Západ

Tři celky slavily i ve středu

KOVO drželo s Kelty dlouho vyrovnaný zápas, ale Kelti nakonec rozhodli třemi góly v poslední třetině. „Rozhodně se nejednalo o utkání, na které bychom mohli být hrdí. Soupeř důsledně bránil, využil jednu přesilovku, a především ve druhé části nám zle zatápěl. Příčinou však byl spíše náš mdlý výkon, než že by bylo Kovo po herní nebo technické stránce lepší. Nadšení se soupeři nedalo vytknout, jenže hraje se na góly a tentokrát jsme to byli my, kdo do třetí části šel o branku blíže k výhře. Promluva k hráčům po druhé patnáctiminutovce (snad) přinesla své ovoce a třemi góly jsme definitivně soupeře zlomili. Frustrovaní hráči domácích si pak v závěru zápasu sami sebrali možnost s výsledkem něco udělat. Tři body jsou v Berouně pro nás z Palmovky opět další cenná zkušenost. Soupeř se prostě v této kategorii sám neporazí,“ upozornil trenér Keltů Roman Novák.

Bez zaváhání odehrálo svoje utkání Kladno, které se utkalo s Pardubicemi, které porazilo na jejich půdě 4:0. Ještě lépe se dařilo Hostivaři, která přivítala Rakovník. Už po první třetině vedl pražský celek 6:1 a v dobrém výkonu pokračoval i nadále. Nakonec zvítězil 12:1. Dvě porážky si připsal Rakovník, který nejprve podlehl 3:6 Elbě DDM. V týdnu pak nestačil ani na Prachatice, které dokázaly zvítězit 9:2.

Tým z Ústí se naopak mohl radovat i ve středu, kdy se představil v Praze. KOVO šlo sice jako první do vedení, ale pak se ke slovu dostali hosté, kteří si výsledek pohlídali. Další tři body do tabulky slavilo i Kladno, které hostilo Rakovník. Hosté museli stále dohánět ztrátu a dva góly jim k výhře nestačily. Kladno dalo branek šest a radovalo se podruhé.

Těsné vítězství oslavili i Kelti, kteří se utkali s Hostivaří. Pražané snížili ve třetí třetině na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat se jim nepovedlo. „Proti Hostivaři jsme rozhodně chtěli bodovat, navzdory trošku poslepované a doplněné sestavě. Do branky se na poslední chvíli postavil Ondra Koudela a mohli jsme děkovat právě jemu, že tým v první třetině výrazně podpořil řadou parádních zákroků. Od druhé branky v síti Hostivaře jsme byli lepším celkem, zhruba do poloviny zápasu to totiž byli právě hosté, kteří měli více ze hry. Koudelu ale překonat nedokázali. Když jsme zkraje třetí části po šťastném odrazu gólově odskočili, zdálo se být vše na dobré cestě. Ve třetí třetině jsme měli více gólových šancí my, soupeř ale ještě pět minut před koncem ze samostatné akce trestal a měl možnost v závěru při dvou přesilovkách srovnat, což jsme nepřipustili. Suma sumárum, z naší strany odbojovaný a týmový výkon, přičemž se k nám, na rozdíl od minulých utkání, přiklonilo i trochu štěstí," byl si vědom Roman Novák.