1. liga

Suchdol předváděl v 1. Lize skvělé výkony! Pomýšleli jsme na medaili, přiznává trenér Dlugoš

Trenér Suchdolu nad Lužnicí, Milan Dlugoš, může být na svůj tým velmi pyšný. Celek z jihu Čech šlapal jako švýcarské hodinky a soupeři s tímto týmem měli velké trable, proto se suchdolští borci usadili tak vysoko. Jak probíhá suchdolská příprava v tuto chvíli? A jaká bude budoucnost klubu v 1. Lize?

Chtěli jsme všem dokázat, že do 1. Ligy

Jak byste zhodnotil zrušenou sezónu z pohledu Suchdolu? Po pár letech jste se vrátili a předváděli jste skvělé výkony, budete v tom chtít pokračovat?
Určitě to byla vyvedená sezóna. V době, kdy hrál Suchdol 1. Ligu jsem zápasy sledoval jako divák. Letos jsem si atmosféru užíval v roli trenéra. Rozjezd nebyl úplně ideální. Zápas s Poličkou jsme prohráli v základní hrací době a zápas s Brnem na nájezdy. Kluci si museli zvyknout na vyšší tempo hry, a hlavně zjednodušit a zrychlit přechod z obranného do útočného pásma. Příští sezónu bychom určitě rádi navázali na výborné výkony, které jsme předváděli, ale bude to velice těžké. Soutěž je velmi vyrovnaná a bude záležet, jak se na příští sezónu připravíme.


V uvozovkách jste skončili druzí, ale ještě jste měli o zápas méně, jaká byla vaše laťka? 
Naším cílem byla účast v play off. Samozřejmě, že před zrušením sezóny, na druhém místě v tabulce, jsme pomýšleli na medaili. Do 1. Ligy jsme postoupili jako vítěz základní části 2. NHbL., ale ne jako vítěz celé soutěže. Chtěli jsme všem dokázat, že do 1. Ligy patříme a dokážeme být rovnocenným soupeřem.




Dařilo se nám proměňovat šance v přesilové hře a oslabení

Co zdobilo vaši hru a co naopak byste raději vymazal z paměti? 
Hra byla vyvážena z pohledu vstřelených a obdržených branek. Dali jsem ze všech týmů nejvíce gólů. Máme tři vyrovnané lajny, kdy každý hráč mohl dát branku a přispět k vítězství týmu. Dařilo se nám proměňovat šance v přesilové hře a oslabení. Byly zápasy, kdy se nám nedařilo, ale na ty jsme chtěli rychle zapomenout, a hlavně se dobře připravit na další utkání.


Zajímalo by nás, jaké duely jste si nejvíce užil? Bitvy s Poličkou byly velmi vyrovnané a v tempu, dá se to přirovnat k extraligovému měřítku?
Nejvíce vydařené utkání bylo s týmem Malenovic, kdy jsme jednoznačně vyhráli 14:2. S Poličkou to byly vyrovnané zápasy, ale doplatili jsme na neproměňování šancí. Oni odehráli oba zápasy zkušeně a počkali si na svoje šance, které proměnili. Kluci se hodně snažili, ale to jim svazovalo ruce. Jinak jsme i ostatní zápasy odehráli ve vysokém tempu. Myslím si, že zápasy byly kvalitní po všech stránkách, ale k extraligovým zápasům bych to úplně nepřirovnával. Kvalita a tempo by bylo určitě daleko vyšší.


Cíle do příští sezóny? Budou se odvíjet podle sestavy

Jak se s celkem připravujete v tuto chvíli? Co budou vaše cíle v další sezóně?
V současné době se hráči připravují individuálně. Já plním úkoly na trenérskou licenci skupiny B, tak mě čeká ještě hodně práce. Naše cíle do příští sezóny se budou odvíjet podle toho v jaké sestavě se sejdeme. Mám na soupisce hráče na hostování a střídavé starty, jinak se ta soutěž ani hrát nedá. Naplno začneme v srpnu, dle tréninkového plánu.


Nemrzí Vás, že se současná sezóna zrušila? Jaký k tomu máte postoj?
Samozřejmě, že mě mrzí zrušení a anulování pro nás dobře rozehrané soutěže. Hlavně kvůli hráčům a skvělým divákům. Nikdo z nás nemohl vědět, jak bude pokračovat koronavirová pandemie. Teď je nejdůležitější zdraví nás všech.


Plánujete v týmu nějaké změny? Máte namyšlené nějaké nové hráčské posily?
Asi to bude jedna posila, uvidíme. Je těžké najít kvalitního hráče z nižší ligy, který byl ochoten s námi cestovat na venkovní zápasy. Hlavně, aby ti starší kluci měli chuť ještě hrát. Bude záležet, kolik hráčů zůstane na střídavé starty a hostování. Možná, že po tak povedené sezóně bude o někoho zájem z Extraligy. Takové ztráty se dají jen těžko nahradit.



Milan Dlugoš (v modré bundě) vedl v 1. Lize velmi ambiciózní tým. Bude Suchdol pokračovat v povedených výkonech i v nadcházející sezóně 2020/21?

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6