CROSSDOCK Extraliga

Prachatičtí Horalové se poprvé představí v Extralize na domácí půdě! Co na to předseda Horalů?

HBC Most prodal svou extraligovou licenci na jih Čech. Prachatice jsou tak extraligové. Vydrží jim to i do příští sezóny? Na to odpovídá předseda klubu Jiří Leffler. Jak se tento nápad zrodil? A jak vidí budoucnost Prachatic?

Pane Lefflere, proč jste se rozhodli koupit extraligovou licenci? A jak se to vůbec celé zrodilo?

Důvodem koupě extraligové licence bylo vrátit některé naše odchovance zpět do mateřského klubu HBC Prachatice. Minulou sezónu měl A tým hrající 1. Ligu občasné problémy se sestavou a toto se nám jevilo jako optimální řešení. S nápadem na Extraligu v Prachaticích přišel Jarda Markytán, který věděl o snaze HBC Most prodat licenci. Samotné jednání s Mostem a prodej byl vzhledem k začátku nové sezóny velmi rychlý.

Máte perspektivní tým. Myslíte si, že budete na Extraligu stačit? S čím do ní půjdete?

S trenéry jsme rádi, že tým je poskládán mladými hráči a doplňují je ti zkušení. Jestli to bude stačit na Extraligu uvidíme na konci sezóny. Hlavním cílem pro tuto sezónu je udržení Extraligy, ukázat soupeřům kvalitní jihočeský hokejbal a vzít jim co nejvíce bodů. Pokud by se podařilo play off, tak by to byla odměna pro všechny hráče i trenéry.

V přípravě na nejvyšší soutěž jste porazili extraligovou Plzeň 8:2, ale podlehli Blatné. Co Vám tyto zápasy ukázaly?

K utkání v Plzni nastoupila sestava hráčů, která by měla odehrát celou sezónu. Utkání bylo vyrovnané do 2. třetiny, poté se začalo dařit proměňovat šance a skóre se zastavilo na konečných 8:2. Uvidíme, jak dopadne utkání v sezóně. Pro nás to byla konfrontace s extraligovým týmem. Do utkání s Blatnou byl obměněn kádr a do sestavy se zařadili junioři, kteří by mohli případně doplňovat A tým. Blatná i Plzeň mají výborná mužstva a pro nás to byla dobrá příprava na utkání v sezóně.


Jednání s dalšími hráči ještě probíhají

V prvním duelu Extraligy Váš klub jel do Letohradu, kde podlehl. Měli jste okleštěnou sestavu 11 hráčů. Nebyl toto kámen úrazu?

Bohužel na první utkání odjel menší počet hráčů, než jsme předpokládali. Sešlo se několik nepříjemných okolností a sestava k utkání nebyla optimální. Přesto hráči odvedli dobrý výkon a k dalšímu utkání snad pojedeme v plné sestavě.

Dojde postupem času ještě na doplnění kádru? Máte naplánované nějaké posily?

Jednání s dalšími hráči ještě probíhají a věříme, že se nám je podaří přivést do týmu a tím vytvořit širší kádr pro Extraligu. Po delší době se hraje Extraliga na jihu Čech, a to je dobrá motivace pro hráče.

Kdo vůbec stojí na lavičce vašeho celku? Vít Čapek v roli hlavního trenéra skončil a bude trénovat v Plzni. Co za tím stojí?

Před začátkem sezóny jsme se domluvili, že po odchodu Víti Čapka bude na trenérské lavičce u A týmu Petr Kafka. Ten ukázal trenérské kvality ve 2. Lize, když dovedl zálohu Prachatic k prvnímu místu. Při postupu do Extraligy jsme neměli důvod to měnit. Víťa Čapek už avizoval odchod před touto sezónou. Nakonec vše dopadlo jinak. Začal trénovat v Plzni a v Prachaticích trénuje juniory, za což mu děkujeme.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9