Ženy

Asi budu muset zabojovat o místo v mužském týmu Kert Parku, říká se smíchem Lucie Manhartová

Kapitánku z posledního MS žen Lucii Manhartovou jsme mohli vidět i v dresu juniorů Kert Parku. Ti však řeší budoucnost, zda do příštího ročníku nastoupí. Lucie tak s nadsázkou dodává, že bude muset zabojovat v týmu mužů. „Doufám, že se mi sezóna vydaří a budu mezi prvními kandidáty,“ culí se.

Třetí místo je také krásné

Na posledním mistrovství světa v Košicích jste vedla ženský tým jako kapitánka, jak náročná role to pro Vás byla?
Jelikož se tým skládal víceméně ze stejných zkušených hráček, tak každá věděla, jaká je v týmu její role, a co se od ní očekává. Mladé hráčky do týmu rychle zapadly, a našemu zajetému chodu se přizpůsobily, tak to bylo snadné. Náš cíl byl na MS jasný, takže jsem se hlavně snažila tým podporovat a odvádět na hřišti co nejlepší výkony.


Jak na celý šampionát s odstupem času vzpomínáte?
MS v Košicích bylo zprvu nejspíše pro všechny velkým zklamáním. V Pardubicích jsme si nastavily laťku celkem vysoko, chtěly jsme znovu zabojovat o titul a obhájit ho. To se nám bohužel nepovedlo, nicméně třetí místo je také krásné.


Před nedávnem bylo zveřejněno, že seniorské MS bude o rok odloženo, jedná se pro Vás o nějakou komplikaci nebo máte v plánu s hokejbalem pokračovat i další roky?
Popravdě mi to trošku mé plány s přípravou na MS zkomplikovalo. Plánovala jsem se připravovat s juniory Kert Parku. Bohužel většina kluků příští sezónu v kategorii juniorů skončí a vypadá to, že se juniorská kategorie na Kert Parku již neotevře. Nejspíše budu tuto sezónu muset zabojovat o místo v našem kertském A týmu pod vedením pana Kuny. Doufám, že se mi sezóna vydaří a budu mezi prvními kandidáty (smích).


Je nějaký cíl, který byste si ráda v hokejbalu ještě splnila?
Letos jsme měli s juniory krásně našlápnuto na celkové vítězství. Jelikož se sezóna anulovala, budeme se snažit tohoto cíle dosáhnout následující ročník. A jak jsem již zmiňovala, první žena hrající Extraligu mužů? (smích)




Náš pan trenér má asi spoustu práce

V předčasně ukončené sezóně jste nastupovala za juniory Kert Parku. Jak těžké s nimi bylo udržet krok?
Udržet s nimi krok bývá někdy opravu těžké, ale je to nejlepší příprava na ženskou ligu či ženský šampionát. Letos s nimi plánuji od září znovu pokračovat.


Sport byl doteď značně omezen, musela jste se v domácích podmínkách do cvičení přemlouvat?
No, popravdě jsem si dala první měsíc po vyhlášení nouzového stavu menší volníčko, nečekala jsem, že to bude takhle dlouhé. Teď se snažím alespoň čtyřikrát v týdnu něco dělat, ale často se mi tedy opravdu nechce (smích).


Na co jste se zaměřovala, popřípadě dostala jste od svého otce a zároveň trenéra nějaký tréninkový plán? (smích)
Na začátku nám bylo řečeno, že každý dostaneme individuální plán. Bohužel jsme zatím nic nedostali (smích). Náš pan trenér má asi spoustu práce. Nicméně nám přišla na začátku května výhružná informace, ať něco děláme, abychom na konci května, kdy bychom měli opět začít trénovat, neumřeli.


Od pondělí jsou dovolené sportovní akce, čeká i Vás návrat k oficiálním tréninkům?
Momentálně na Lužinách probíhá rekonstrukce hřiště, takže nás čeká suchá příprava v posledním týdnu května a snad po desátém červnu budeme moct i na hřiště.


Co Vám právě probíhající doba dala? Uvědomila jste si, že chcete do budoucna dělat něco jinak?
Jedině asi neodkládat věci, které chce člověk udělat, protože nikdy nevíte, kdy a co Vám vláda zakáže (smích).



Lucie Manhartová (v pozadí) se ve 29 letech stala pevnou součástí juniorského celku Kert Parku. Autor fotky: Pavlína Šachová.
Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3