Extraliga dorostu

Tři týmy v Extralize dorostu překonaly hranici deseti gólů! Nejpočetnější soutěž je v plném proudu

Nejvíce branek vstřelilo o posledním víkendu Kladno, které se zastavilo na patnácti gólech. Pouze o tři méně dali Kelti, kteří navíc neinkasovali. Kanonádu spustilo také Opočno, které těsně překonalo desítku. Hned tři týmy ani jednou neinkasovaly.


Divize Východ

Opočno se radovalo z jedenácti branek

Zápas Kyjova s Hostivaří přinesl dohromady deset branek. Domácí drželi se svým soupeřem dlouho krok, ale pražský celek v závěru zabral a dvěma góly Kyjovu odskočil. „Do Kyjova jsme nejeli v úplně optimálním rozpoložení, proto jsou tři body pro nás cenné. Zápas jsme si pár chybami a nedůsledností nechali trochu zkomplikovat. Nicméně jsme byli herně lepší než domácí, kteří si ale taky dokázali pár šancí a nějaký tlak vytvořit. Nás dost podrželi brankáři,“ byl si po utkání vědom trenér Hostivaře Martin Drahota.

Dařilo se také Svítkovu, který přivítal na své půdě Rebel Praha. Během prvních dvou třetin si domácí vypracovali dobrý náskok. Hosté se poprvé trefili až v závěrečné části, kdy už po dvanácti vteřinách využil přesilovou hru Roman Koch. Trefili se brzy také domácí, kteří dvěma góly odskočili a druhý přesilovkový gól Rebelů už jen upravil výsledek na konečných 5:2.

Pořádnou gólovou přehlídku předvedlo Opočno, které vůbec nešetřilo Porubu. Vyslalo na ni hned čtyřicet střel a jedenáct z nich přesně nalezlo svůj cíl. Hosté se dočkali alespoň čestné branky, kterou dali ve druhé patnáctiminutovce. Ještě o dvě střely více vyslali Ježci, kteří se představili na hřišti KOVA. Po první třetině vedli už 4:0 a šli si za hladkým vítězstvím. Druhou třetinu ale polevili a KOVO ji vyhrálo 1:0. Svůj náskok Heřmanův Městec ale navýšil v závěrečné třetině, ve které dal opět čtyři góly a nedopustil zaváhání.

Bez inkasovaného gólu odehrály zápas Pardubice, které se střetly s týmem Svitav. Domácí Sršni nenalezli recept na hostujícího Petra Bečičku a jedenáct střel tak bylo k radosti málo. Pardubice rozvlnily síť osmkrát a branky rozdělily rovnoměrně do všech třetin.



Divize Západ

Plzeň otočila zápas s Prachaticemi

Bez zaváhání odehráli zápas Kelti, kteří venku jasně zvítězili nad Třemošnou 12:0. „Do Třemošné jsme přijeli s dorostem poprvé, a tak nějak jsme nevěděli, co očekávat a jaká sestava se proti nám postaví. Po pár minutách hry bylo jasné, jakým směrem se utkání bude vyvíjet. Rychlé vedení 2:0 byl ideální vstup do zápasu a sezóny vůbec. Jsem rád, že kluci začínají implementovat do hry systémové věci z tréninku, uvidíme, zda-li to bude takto pokračovat, až budou mít na vše méně času. Velké uznání zaslouží mlaďoučký brankář soupeře, který pochytal neuvěřitelné množství střel a vyložených šancí,“ vyzdvihl maskovaného hráče soupeře trenér Berouna Petr Laška.

Ještě více branek vstřelilo Kladno. To přivítalo na své půdě Blatnou a od začátku ukázalo, kdo je tam doma. Z prvního přesného zásahu se domácí radovali už po devatenácti vteřinách hry a zastavili se až na patnácti brankách. Čtyři z nich vsítil kapitán Filip Jedelský. Z hattricku se radoval i Vojtěch Vela.

Na plný počet bodů dosáhlo také Ústí, které se střetlo s Českými Budějovicemi. Postupnými krůčky si Elba DDM vypracovala tříbrankový náskok. Domácí sice využili v prostřední části přesilovou hru, díky které snížili, ale poslední slovo měli opět hosté, kteří zvítězili 4:1. Bez inkasovaného gólu se předvedli před svými fanoušky hráči Kert Parku. Proti Suchdolu měli zápas po celou dobu ve svých rukou a nedovolili žádné zaváhání.

Naopak těsným rozdílem prohrály Prachatice, které se utkaly s Plzní. Ve druhé třetině se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale hosté převzali v závěrečné části otěže zápasu a otočili skóre ve svůj prospěch. „Zápas v Prachaticích měl podobný scénář jako v Suchdole minulý týden. Neplnili jsme taktické pokyny, soupeř nás za to potrestal a mohli jsme být rádi, že neodskočil větším rozdílem. Pokyny jsme začali plnit až zhruba v polovině druhé třetiny, kdy jsme se už více drželi na míčku v útočném pásmu a zápas se začal otáčet na naši stranu. Do třetí třetiny jsme hru více otevřeli, začali jsme napadat, a ještě více jsme hráli s míčkem v útočném pásmu. Zápasu by zřejmě více slušela remíza, na druhou stranu jsme vyhráli gólem v poslední minutě po individuální akci Martina Krále a za to jsme samozřejmě rádi,“ netajil spokojenost plzeňský kouč Michal Edl.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8