Extraliga dorostu

Extraliga dorostu přinesla vysoké výhry, Kladno vstřelilo jedenáct gólů!

První zápasy letošního ročníku Extraligy dorostu přinesly celkem jasné výhry. Hned v devíti zápasech vstřelily vítězné celky pět a více branek. Nejvíce jich dalo Kladno, které v předehrávce vyprovodilo České Budějovice jedenácti zásahy. Nezaostal ani Svítkov s osmi góly, který navíc neinkasoval.


Divize Východ

Svítkov vstřelil hned osm branek

Ježkům se podařilo využít proti Pardubicím jednu přesilovou hru, ale branku při plném počtu nevstřelili. Pardubice se dohromady trefily pětkrát, což jim zajistilo hladkou výhru. Moravský souboj vyzněl lépe pro Kyjov, který se představil na půdě Poruby. Pokaždé, když se domácím podařilo snížit, tak si hosté vzali vedení zpátky a nedovolili svému soupeři srovnat. Závěrečný gól vstřelila Tereza Ištoková, která uzavřela skóre na konečných 3:5.

Jasnou výhru bral Svítkov, který se utkal s týmem Svitav a gólově ho nešetřil. Po jednobrankovém vedení po první třetině se rozjel a zastavil se až na osmi gólech. Svitavy naopak vyšly ze zápasu s nulou. Dařilo se také Rebelům, kteří hostili Opočno. Hosté sice díky dvěma využitým přesilovým hrám srovnali ve druhé třetině na 2:2, ale domácí si vzali náskok zpátky. Navíc přidali další góly a připsali si jasnou výhru 7:3.

Pražský duel mezi Hostivaří a Kovem vyzněl ve prospěch domácích. KOVO se prosadilo až v poslední třetině, kdy už ale měla Hostivař vybudovaný pětibrankový náskok. Po inkasované brance navíc už po třech vteřinách skóroval domácí Karel Jirát, který udržel pro svůj celek vysoké vedení.


Divize Západ

Kladno se zastavilo na jedenáctce

Jako jediní odehráli svůj zápas už v neděli 4. 9. hráči Kladna. České Budějovice vůbec nešetřili a už v první třetině jim vstřelili šest branek, hosté ve druhé třetině sice srovnali krok, ale i tak padli vysoko 11:3. O týden později si už Budějovičtí zlepšili náladu. Narazili na Blatnou a z tohoto souboje vytěžili plný počet bodů. Svého soupeře jasně přestříleli a dva ze svých gólů dali dokonce v oslabení.

Dařilo se také Prachaticím, které se představily na půdě Třemošné. Nejlépe se jim povedla druhá třetina, ve které daly pět gólů. Třemošná sice v závěru zabrala, závěrečnou třetinu vyhrála, ale náskok hostů už smazat nedokázala.

I když Suchdol vyslal na brankáře Plzně více střel, do vítězného konce utkání nedovedl. Hostům se podařilo využít hned tři přesilové hry, což jim pomohlo k jasné výhře 7:2. Branky z početní výhody dával také Kert Park, který využil dvě přesilové hry, ale to mu na body nestačilo, další zásahy už totiž nepřidal. Z obou branek se hosté radovali ve dvaatřicáté minutě, kdy snížili na rozdíl jednoho gólu. V závěru zkusili ještě hru bez brankáře, ale tu potrestal Nicolas Mejstřík a Ústí zvítězilo 4:2.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8