Extraliga juniorů

Dva zápasy Extraligy juniorů rozhodlo až prodloužení! Ježci rozjeli brankostroj

Týmy Buldoků a Třince si došly pro výhru až v prodloužení. Pro Brno to byl první vedoucí gól utkání a hned vítězný. Ve svém zápase ani jednou neinkasovaly Hradec a Prachatice. Hradečtí si dokonce došli pro nejnižší možnou výhru. Heřmanův Městec se radoval z osmi zásahů.


Divize Východ

Hradci stačil k výhře jediný gól

Až v prodloužení skončilo utkání mezi Třincem a Malenovicemi. Hosté byli od druhé třetiny stále o krok za svým soupeřem, ale zabrali, využili dvě přesilové hry a v poslední minutě se jim podařilo srovnat. V prodloužení se ale opět prosadili domácí a připsali si bod navíc. „Dobrý zápas, tým plnil nastavenou taktiku a bojoval. Sílu soupeře jsme si uvědomovali, a proto jsme hráli hodně opatrně. Třinec slepil první dvě branky na polovinu druhé třetiny a už už to vypadalo, že zlomí zápas ve svůj prospěch, naštěstí jsme hodně kuriózně snížili a šťastná branka nám pomohla. Když soupeř pět minut před koncem odskočil na dvě branky, museli jsme už riskovat bez brankáře, dostali jsme možnost přesilovky 5 na 3 a tu jsme využili a záhy i pokračující klasickou přesilovku, kterou jsme opět umocnili odvoláním brankáře. V prodloužení jsme po chybě inkasovali a soupeř uzmul bod navíc. Do startu soutěže potěšující výkon, získaný bod je důležitý, teď je třeba pokračovat v tvrdé práci a navázat v příštích zápasech stejným výkonem,“ těšil výkon i přes prohru trenéra hostů Adama Kovaříka.

Stejným výsledkem skončil také zápas mezi Buldoky a Pardubicemi, i v tomto případě muselo o vítězi rozhodnout prodloužení. Tentokrát se dostaly do jednobrankového vedení Pardubice, ale ve všech případech Brno srovnalo a základní hrací doba nestačila. V prodloužení se poprvé před svého soupeři dostali Buldoci, pro které to byl vítězný gól.

Hned osm branek dali svému soupeři Ježci, kteří se představili na půdě Svítkova. Ve druhé třetině se dostali už do čtyřbrankového náskoku, kterým se ale domácí nenechali zaskočit. V závěrečné části zabrali a dostali se na dostřel. K dispozici dostali navíc přesilové hry, které se snažili umocnit hrou bez brankáře, ale dvakrát se jim to vymstilo a inkasovali. Heřmanův Městec tak nedovolil drama. „Na zápas s Ježky jsme se těšili. Věděli jsme, že Ježci budou favorit. Do zápasu jsme měli tragický vstup, když jsme laxností a nedůrazem nechali odskočit Ježky rychle na 0:2. Od té doby jsme přidali na důrazu a opticky si začali vytvářet dostatek šancí. Ve druhé třetině bohužel přišel velký brankostroj Ježků, kdy jsme sice tvořili hru my, ale Ježci potrestali vše. Nicméně jsme po celý zápas bojovali a podařilo se nám pomalinku stahovat velký brankový rozdíl. Kluky musím za závěr zápasu pochválit, ale otočení skóre bylo daleko. Ze zápasu jsme sice odešli poraženi, ale myslím, že v hlavách z naší hry jsme odcházeli s lepším pocitem jak Ježci. Musíme pracovat na kvalitě v zakončení a vyvarování se individuálních chyb. Pochvalu však zaslouží celý tým za bojovnost a nasazení,“ byl i přes ztrátu všech bodů spokojený kouč Svítkova Martin Hlavsa.

Pouze jeden gól viděli diváci v Hradci, kam zavítal Hodonín. Domácí se dostali do jednobrankového vedení už na konci první třetiny, ale to byl jediný přesný zásah celého utkání. Hráči už recept na gólmany nenašli a ty tak nedovolili další změnu stavu. Hradec tak uhájil těsnou výhru.

Divize Západ

Rakovník se ani jednou neprosadil

Kladno šlo už v páté minutě do vedení, ale KOVO na úvodní branku rychle zareagovalo. Další inkasovaný gól už ale hosté nedopustili. Sami přidali dalších pět zásahů a s pražským celkem nezaváhali. Bez inkasované branky odehrály svůj zápas Prachatice. Ty hostily Rakovník, kterému dovolily pouze dvanáct střel, se kterými si poradil Filip Stankay. Domácí se tak nemuseli strachovat o výsledek.

Zápas Keltů s Ústím přinesl zajímavou druhou minutu. Elba DDM nejprve využila přesilovou hru, ale Kelti po půl minutě srovnali. Další góly už padaly pouze z holí hostů. Ti si vypracovali tříbrankový náskok, který uhájili až do samotného konce utkání. „V utkání jsme nebyli horším celkem, jen tím méně efektivním v zakončení. Mrzet nás musí především několik nevyužitých přesilových her ve druhé části, kde byla možnost k obratu. Jinak se hrál poměrně svižný a pohledný zápas, ve kterém oba týmy měly své světlé i tmavé chvilky,“ shrnul utkání trenér domácích Roman Novák.