Extraliga juniorů

První víkend Extraligy juniorů přinesl všechno: prodloužení, samostatná střílení i čisté konto

Až v prodloužení vytěžil výhru Svítkov, který se utkal s Třincem. Prachatice zvítězily dokonce až po samostatných stříleních, ve kterých vyzrály na Hostivař. Jedním z týmů, který udržel čisté konto, byl Heřmanův Městec, který naopak sám vstřelil hned třináct branek. Neinkasovalo ani KOVO.


Divize Východ

Svítkov rozhodl o své výhře až v nastaveném čase

Hned první utkání východní divize Extraligy juniorů skončilo až v prodloužení. Jako první šel do vedení Třinec, ale Svítkov rychle srovnal. Následně si vzali náskok hosté, ale i tentokrát soupeř vyrovnal a hosté nakonec zvítězili až v prodloužení. „K prvnímu zápasu jsme cestovali do dalekého Třince. Soupeř nastoupil v počtu jedenácti hráčů. My jsme přijeli ve čtrnácti lidech do pole s prakticky novou sestavou, která spolu nikdy nehrála. Zápas to byl vyrovnaný, měli jsme spíše více šancí, ale v koncovce nám to úplně nelepilo. Dostali jsme i dva smolné góly z kategorie asfalt haluz. Bohužel jsme v průběhu zápasu přišli o dva hráče - Adama Havlíka a Lukáše Novotného, kteří odstoupili pro zranění. Zápas jsme dohrávali na čtyři beky, kteří se s tím však vypořádali dobře a zaslouží pochvalu. S trochou štěstí jsme mohli odvést všechny body, ale i dvou bodů z venku si vážíme. Vstup do soutěže juniorů hodnotím pozitivně a věřím, že až se více sehrajeme a poznáme, budeme lepší a těšíme se na derby s Ježky,“ upozornil trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Rozdílem jedné branky skončil také zápas mezi Buldoky a Hradcem. Prvních gólů se diváci dočkali hned v první třetině, kdy se nejprve prosadili domácí, ale už po osmi vteřinách odpověděli hosté. Hradec se dostal do dvougólového náskoku, ale domácím se povedlo prosadit hned dvakrát během sedmašedesáti vteřin a vrátili se zpátky do hry. Poslední slovo ale měli hosté, kteří nakonec těsné vedení uhájili. Jasný zápas naopak odehráli Ježci, kteří hostili Hodonín. Svému soupeři nedali šanci a vyprášili mu kožich třinácti góly, sami neinkasovali ani jednou.

Divize Západ

Prachatice se radovaly z výhry nad Hostivaří

Rakovníku se podařilo dát hned dva góly v oslabení, ale při hře v plném počtu se mu střelecky nedařilo. Proti Keltům tak dva góly na výhru nestačily. Domácí jich totiž dali sedm a došli si pro hladkou výhru. „Přestože jsme utkání nesehráli v optimální sestavě a složení jednotlivých pětic teprve budeme ladit, byli jsme lepším týmem, který měl od sedmé minuty utkání otěže zápasu v rukou poměrně pevně. Nevyhnuli jsme se však herním výpadkům a soupeř toho občas využil k protiútoku. Jako první zápas sezóny můžeme klání hodnotit spíše kladně, na příštího soupeře, kterým bude silné Ústí nad Labem, se ale musíme připravit a koncentrovat lépe,” upozorňuje kouč Keltů Roman Novák.

Hostivař držela proti Prachaticím dlouho vedení, ale nakonec vytěžila pouze bod. Hostům se povedlo srovnat minutu před závěrečnou sirénou a při samostatných stříleních ukázali větší šikovnost a Jan Štěpánek svým druhým gólem rozhodl o výhře svého celku. Těsné vítězství si připsalo Ústí, které hostilo Kladno. Svého soupeře sice jasně přestřílelo, ale gólově byl zápas vyrovnaný. Kladno šlo dokonce jako první do vedení, ale Elba DDM třemi góly zápas otočila. Hosté ještě snížili, ale malý náskok už domácí udrželi.

Bez inkasovaného gólu odehrálo své utkání KOVO, které se představilo na hřišti Nového Strašecí. Po první bezbrankové třetině se postupně rozstřílelo. Vstřelilo hned šest branek a o půlku z nich se postaral Ondřej Fluxa, který tak slavil hattrick.