ČMSHb

Přes 25 let součástí vedení ČMSHb! Sekretář svazu Tomáš Březina slaví jubilejní 50. narozeniny

Je to více než 25 let, co zkušený funkcionář Tomáš Březina nastoupil na pozici sekretáře Českomoravského svazu hokejbalu, jenž slaví 30. výročí, takže naprostou většinu jeho existence pro něj pracuje sympatický chlapík, kterému přejeme vše nejlepší k jeho 50. narozeninám!

Přeji mu zdraví a hodné předsedy aspoň tak, jako jsem byl já, usmívá se Fiala

Tomáš Březina nastoupil do velmi důležité pozice každého sportovního svazu v roce 1994, kdy druhým rokem vedl ČMSHb předseda Vít Řezáč. Toho v roce 2000 vystřídal na jeho pozici nejdéle sloužící předseda v historii Petr Fiala, který vedl svaz až do roku 2010. „Tomáše mám rád jako člověka. Považuji ho za nejdůležitější součást svazu, jakýkoli předseda by bez něho byl jako bez ruky. Jeho znalosti sportovního prostředí jsou velmi cenné,“ upozorňuje Petr Fiala, současný starosta Letohradu.


Petr Fiala odlehčeně zavzpomínal na Tomáše Březinu opravdu do detailu. „Je to skvělý „úředník“, trochu bordelář, co si pamatuji, co se týká pořádku na stole a občas měl problém s termíny a nebavilo ho dělat zápisy,“ usmívá se. „Ale přes to všechno člověk na svém místě a hokejbal si vůbec bez něho nedokážu představit,“ přiznává Fiala. „Vítám ho mezi dospělými, přeji mu zdraví a hodné předsedy, aspoň tak, jako jsem byl já,“ culí se Petr Fiala. „Na spolupráci s ním vzpomínám upřímně rád,“ nezastírá.




Tomáš Březina (úplně vpravo) spolupracoval s Petrem Fialou (podávajícím hráči ruku) 10 let! 

Velice jednoduše řečeno, je to můj nejoblíbenější Pražák, má jasno Josef Kozel

Post Petra Fialy následně převzal Josef Kadaně, po němž se role předsedy zhostil Josef Kozel až do roku 2016. „S Tomášem jsem spolupracoval pět let jako předseda svazu, ale jinak si troufám říct, že úzce téměř 20 let, a to i po mém odchodu ze svazu. Stále se s ním setkávám v rámci Komise neolympijských sportů Českého olympijského výboru. Velice jednoduše řečeno, je to můj nejoblíbenější Pražák,“ usmívá se Josef Kozel, aktuálně starosta Heřmanova Městce.


Také Josef Kozel by mohl za ta léta vyprávět o „příhodách“ a momentech s Tomášem Březinou, a tak jsme se ho zeptali na osobní zkušenost, či nějakou veselou příhodu. „Těch by byly desítky. A mnohdy i obtížně publikovatelné... Tomáš je skvělý parťák a spolupracovník. Nepamatuji, že bych s ním zažil cokoliv negativního,“ praví upřímně. „Vždy jsme spolu dokázali najít skvělou souhru a spolupráci, a to i když jsme řešili věci ne zrovna pozitivní,“ přiznává Josef Kozel.




Tomáš Březina (vpravo) s Josefem Kozlem při předání cen v přímém přenosu České televize!

Je to poetické, že jubileum Tomáš oslavuje v roce 30. výročí založení ČMSHb, poukazuje Martin Komárek

50. narozeniny se neslaví každý den, přání je tak jasné. „Samozřejmě pevné zdraví! Jen a jen zdraví! To je základ života,“ má jasno Josef Kozel. „A z hokejbalového hlediska? Aby ho hokejbalové prostředí bralo s takovým respektem, jaký má v prostředí všesportovním. Jeho um, schopnosti a dovednosti uznává mnoho sportovních svazů a institucí. V hokejbale je občas na toto zapomínáno. A to pro ten krásný sport tolik udělal. Takže Tomíku: buď stále svůj, a stále plný sil. Překážkám navzdory a s přáteli nablízku,“ posílá Josef Kozel jasné poselství.


Téměř čtvrtým rokem ve vedení působí Martin Komárek, ano, Tomáš Březina pracoval po boku pěti předsedů. Zkušený funkcionář slaví právě dnes 9. května své jubilejní 50. narozeniny a zaslouží si veřejné poděkování k jeho vytrvalé práci. Vše nejlepší Tomáši, hlavně kupu pevného zdraví a hokejbalové radosti! „Jménem všech kolegů z odborných komisí, úseku ČMSHb a členů realizačních týmů bych rád popřál Tomášovi vše nejlepší k životnímu jubileu a přeji mu mnoho životní, rodinné i profesní pohody a radosti,“ přeje svému sekretáři jen to nejlepší současný předseda ČMSHb Martin Komárek. „Je to poetické, že toto jubileum Tomáš oslavuje v roce třicátého výročí založení ČMSHb,“ poukazuje na úžasnou symboliku Komárek.




Zástupci ČMSHb předali Tomášovi Březinovi přímo v den 50. narozenin dárek! Autor fotky: Olga Birčáková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9