Turnaje

Kladno se na domácím Páňa Cupu předvedlo! Ve finále porazilo Skalici! Letohrad zaskočil švýcarskou reprezentaci!

Během posledního srpnového víkendu se uskutečnil tradiční Páňa Cup na kladenském hokejbalovém stadionu. Na turnaji se představili mimo jiné i letohradští Jeleni, slovenská Skalice a senzačně i švýcarská hokejbalová reprezentace! Kladno si od Skalice vzalo zpět zlato a Letohrad obral Švýcary o bronz!

Základní část turnaje

Program Páňa Cupu otevřelo domácí Kladno proti východočeskému Letohradu, se kterým si hravě poradilo 4:0. Do akce po prvním zápase šla Skalica a slavnostní host, národní tým Švýcarska. Slováci svedli se švýcarským celkem tuhý boj, který za stavu 5:5 musely rozhodnout nájezdy. V nich byli šikovnější slovenští hokejbalisté. Skalica si chuť přenesla i do boje proti Jelenům, které deklasovala 6:1. Slavnostní buly v zápase Kladna se švýcarskou reprezentací vhodil ředitel Sportovních areálů města Kladna František Bureš, který Kladnu přinesl štěstí. Rysové totiž prohrávali o dvě branky, ale velkým obratem srovnali a svoji techniku ukázali Švýcarům v nájezdech.

Původně měl každý tým vyzvat každý, ale po 4 duelech bylo zřejmé, že do nedělního finále půjde Kladno a Skalice. Oba celky totiž zdolaly Švýcarsko po nájezdech a Letohrad v základní hrací době. Kluby se domluvily, že „třetí kolo“ neodehrají, protože by musely nastoupit proti týmu, který by je čekal v nedělním boji o umístění. Místo toho si kluby, které chtěly, v neděli zahrály zápas mimo turnaj.

Vítěz domácího Páňa Cupu - HBC Kladno. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Finále a bitva o bronz

Do souboje o umístění šli Jeleni proti Švýcarům, kteří mysleli, že to proti Letohradu půjde samo. Ti se však velmi zmýlili a skončili tak na turnaji poslední, protože východočeský soubor bral bronz za vítězství 3:2.

Finálová bitva mezi Kladnem a Skalicí byla vrcholem turnaje. Domácí Rysové šli po gólu Schnaubelta do vedení. Skalica prohrávala již 2:0 po důrazu Pražáka. Slováci měli tři minuty dvojnásobnou přesilovou přesilovku, v níž chtěli zápas vyrovnat. Podařilo se jim však pouze snížit a rychlou odpovědí vypjatý konec zápasu vyřešil Procházka.

Finálový souboj vyšel lépe Kladnu, které si od Skalice vzalo zpět zlato na domácí stadion. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Ohlasy

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Sandro Iten ze Švýcarska, obráncem exmistr světa Radovan Zelenka ze Skalice a útočníkem domácí Ondřej Pražák, jenž letos poprvé hrál na MS a hned si domů přivezl cenné stříbro.

„S ohledem na to, co Kladno v hokejbalu vybudovalo, nemohu chtít nic jiného než titul. Mimochodem o nabídce klubu jsem přemýšlel zhruba pět minut, je to pro mne čest,“ prozradil kladenskému Deníku na Páňa Cupu Slavomír Švancar.

Na dobře obsazeném Páňa Cupu se představila švýcarská reprezentace pod vedením Tibora Kapánka. Země helvétského kříže v duelu o bronz podlehla Letohradu. Zdroj fotky: HBC Kladno.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4