Turnaje

Letošní ročník Páňa Cupu ovládlo Kladno. Turnaj byl dobrou přípravou před sezónou, shodují se hráči

O posledním srpnovém víkendu pořádalo Kladno tradiční turnaj Páňa Cup. Kromě domácího týmu se na něm představil Letohrad, slovenská Skalica a reprezentace Švýcarska. Jak se týmům dařilo? Jak si turnaj užili hráči a jak ho hodnotí?

Turnaj byl příjemným obohacením a zakončením letní přípravy

Pohár byl zahájen v sobotu dopoledne utkáním Kladna a Letohradu, na něj navázal souboj Skalice a reprezentace Švýcarska, poté se utkal Letohrad se Skalicou a jako poslední se v prvním hracím dnu potkaly Kladno a Švýcarsko. “Páňa Cup je perfektní příprava před začátkem sezóny. Letos bylo sice přihlášeno méně týmů a bylo to fyzicky náročné, ale na druhou stranu jsme šli do maximální tepovky a připravilo nás to na ostrý start sezóny,” je rád kladenský útočník Ondřej Pražák.

Páňa Cup byl i pro letohradské hráče dobrou přípravou. “Turnaj byl příjemným obohacením a zakončením letní přípravy. Páňa Cup jako takový jsme si bez debat užili, byl to povedený víkend,” ohlíží se za turnajem letohradský Vojtěch Bogdány. Protože už bylo jasné, že se ve finále utká Kladno se Skalicou a v souboji o třetí místo letohradští hráči s týmem Švýcarska, byl nedělní program upravený. Letohrad si se Švýcarskem zahrál jen v zápase o bronzové medaile, přátelské utkání se Švýcarskem sehrálo Kladno, to se pak ještě potkalo se Skalicou ve finále.

Do utkání o třetí místo vstoupil Letohrad připravený a švýcarský tým porazil 2:1. “Utkání se Švýcary se nám podařilo zvládnout z taktické stránky a z toho jsme po celičký zápas těžili. Proměnili jsme poprvé na turnaji přesilovou hru, ubránili oslabení a nad míru odváděli stanovenou hru trenérů a s trochou bojovnosti jsme se radovali po konečné siréně my,” hodnotí utkání Vojtěch Bogdány, který se s týmem na turnaji radoval z bronzové medaile.

O zlato se pak utkalo Kladno se Skalicí. Do utkání vstoupili lépe kladenští hráči, kteří po dvou třetinách měli dvoubrankový náskok. Slovenskému mužstvu se pak podařilo snížit, na to ale domácí odpověděli a vyhráli 3:1. “Po kvalitní letní přípravě jsem se už těšil na zápasový mód. Přijeli kvalitní soupeři, byla parádní domácí atmosféra a k tomu zlatá tečka. Jen škoda toho počasí, ale víkend parádní,” neskrývá Ondřej Pražák.

Se soupeři byl spokojený také Vojtěch Bogdány. “Herně byl turnaj pestrý díky mezinárodní paletě týmů, která do dějiště dorazila. Nesmím zapomenout říct, že akce byla povedená i organizačně,” říká letohradský útočník. Na konci turnaje došlo také k vyhlašování nejlepších hráčů, nejlepším útočníkem byl Ondřej Pražák. “Ceny si moc vážím. Ale více mě těší, že se nám povedlo vyhrát domácí turnaj na počest kladenského hráče,” připomíná český reprezentant.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9