Extraliga juniorů

Jiří Paleček pomohl juniorům Hostivaře ke zlatým medailím! Jak ladí formu na příští sezónu?

Hostivař si v loňské sezóně došla pro zlaté medaile v Extralize juniorů. Velkou měrou se na tom podílel brankář Jiří Paleček. Jak si zlatého kovu váží? Bude bojovat o post jedničky v extraligové Hostivaři? A jak tento borec ladí formu na podzimní část sezóny?

Tohle se jen tak nestává

Jiří, minulá sezóna pro Vás musela být fantastická. Dostal jste možnost v juniorech a společně s nimi jste pro Hostivař vybojovali mistrovský pohár! Jaký to je pro klub úspěch?

Minulá sezóna byla pro mě opravdu fantastická, pro klub je to určitě pýcha, avšak pro celý tým je to nepopsatelný zážitek, tohle se jen tak nestává.

Co byl největší zlom v play off? To, že jste dokázali vyřadit silné Ústí nad Labem?

Postup přes Ústí se nad tím taky podepsal, musím ale pochválit kluky, za tuhle sezónu jsme měli řadu neshod, ale to, co se dělo v play-off v kabině, bylo neskutečné. Takže zlomový bod se děl v kabině, každý z nás bojoval jak jen mohl a především týmově jsme titul vrátili do Prahy.

Podaří se hostivařským juniorům obhájit titul v Extralize? A zabojuje Jiří Paleček o místo v Extralize? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Bůh ví, kde bychom byli

Vy jste byl důležitým stavebním kamenem celého úspěchu. Jak si zlaté medaile vážíte? Jak vůbec probíhaly oslavy?

Tak základní kámen se nedá určit jednotlivě, kdyby se na zápas vykašlal byť jen jeden hráč, tak to mohlo dopadnout úplně jinak, ale jsem rád, že jsem mohl pomoct k titulu, ale největší dík patří Tomovi Keprtovi, bez něj? Bůh ví, kde bychom byli. Zlaté medaile si vážím natolik, že to nejde ani popsat a o oslavách radši pomlčím... Řeknu jen, že jsme všichni přežili.

Nová sezóna se nezadržitelně blíží. Jak se na ni připravujete? A budete bojovat o post jedničky v týmu extraligové Hostivaře?

Na novou sezónu se moc těším, budu se pilně připravovat s B týmem. Pokud se vyskytne jakákoliv možnost bojovat o místo v A-týmu, tak se pokusím zabojovat. Co se týče přípravy, absolvoval jsem soustředění s juniorkou a těším se na tréninky.

Čeho byste chtěl v hokejbale ještě dosáhnout? Věříte, že se jednou Hostivař dostane k titulu i v Extralize?

Můj největší cíl je trénovat a zlepšovat se, celkový cíl je samozřejmě jakákoliv medaile. Jestli věřím v titul v Extralize? Kluci v áčku jsou skvělí hráči, takže naděje je stoprocentní.