CTM a HCŽ

Camp talentované mládeže? Pořádně se připravit na nastávající sezónu, říká Marek Fleischmann

Už počtvrté se Marek Fleischmann letos zúčastnil Campu talentované mládeže. Prachatický gólman je rád, že se tam může připravit na další sezónu. Rozpovídal se také o tom, jaké tréninky hráči absolvovali, řeč přišla i na Evropský pohár nebo prachatický A tým v Extralize.

Udělal jsem velký krok dopředu

Marku, na konci července jste byl na Campu talentované mládeže. Co Vás nejvíce lákalo na tento kemp jet?

Nejvíce mě láká tam vždy jet kvůli tomu, že se kvalitně připravím na sezónu a že se znovu potkám s kamarády, se kterými se potkáváme převážně v dorostenecké a juniorské lize. Tento ročník byl pro mě čtvrtý a musím říct, že tam je veliký posun dopředu od organizace, takový komfort mají málokteré kempy.

Tréninky byly doplněné zábavným programem. Jak jste si to užil?

Upřímně nemůžu moc hodnotit, byl to asi můj pátý trénink, kde jsem si pochroumal rameno a ten den jsem měl oddychový. Ale co vím od kluků, tak si to velice užili. Ale kdybych měl hodnotit předchozí kempy, tak vždy ten den jsem si užil.

Co bylo hlavní náplní tréninků? Pomohlo Vám to se zlepšit v některých činnostech?

Samozřejmě všechna cvičení na ploše byla založena na hru kolem brány, což je pro gólmana vždy nepříjemné a myslím si, že jsem kvůli tomu udělal velký krok dopředu. Mimo plochu to byla většinou cvičení na obratnost, rychlost a také silová cvičení, ale bez těchto věcí bychom nikdy nemohli být lepší hráči.


Nenechte se zmýlit. Marek Fleischmann si na Camp talentované mládeže nevzal prachatický dres, a tak využil pomoc kolegy z Keltů. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Pro mě to je obrovská motivace si jednou zachytat Extraligu

Sezónu jste měl prodlouženou Evropským pohárem, kde jste bojoval s reprezentací U16, teď jste se zúčastnil letního kempu. Věříte, že to jsou cenné zkušenosti?

Přesně jak říkáte, jsou to cenné zkušenosti. Kdybych měl konkrétně mluvit o Evropském poháru, tak jsem tam pocítil asi ty nejsilnější hokejbalové emoce, které jsem kdy zažil. A na campu talentované mládeže to bylo spíše o tom se pořádně připravit na nastávající sezónu.

V příští sezóně bude hrát prachatický A-tým v Extralize mužů. Co na to říkáte? Je to pro Vás motivace?

Myslím si, že to byl správný tah od našeho vedení si jít poměřit síly v nejvyšší české soutěži. U nás v týmu máme mnoho zkušených hráčů, kteří už Extraligu okusili. Pro mě to je obrovská motivace si jednou zachytat Extraligu, jako asi pro každého hráče to je takový sen, který by byl rád, aby se naplnil.

V letošní sezóně jste nastupoval za starší žáky, dorost a také juniory. Jaké jsou Vaše cíle v dalším ročníku?

Moje cíle jsou vždy ty nejvyšší, takže udělat titul s dorostem a juniorkou a kdyby to bylo možné, nakouknout do A týmu.


Marek Fleischmann patřil na Evropském poháru hráčů do 16 let mezi nejlepší brankáře. Prachatice tak mají o budoucnost v brankovišti postaráno. Zdroj fotky: hokejbal.cz.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9