CTM a HCŽ

Camp rozvoje dovedností uzavřel v pátek třítýdenní šnůru letních hokejbalových campů

Týden CRD absolvovalo přes šedesát hráčů a hráček, kteří absolvovali čtyřfázovou přípravu. Nechyběla samozřejmě ani zábava mimo hřiště.

U všech hráčů bylo vidět velké nasazení jak na hřišti, tak v rámci nabírání kondice

CRD odstartoval v sobotu 6. srpna v areálu zimního stadionu v Litomyšli, kde se sešlo přes šedesát zapálených hokejbalistů a hokejbalistek, kteří měli chuť se v hokejbale rozvíjet i přes letní prázdniny. Složení jednotlivých dnů bylo velice podobné jako na campech rozvoje dovedností. Pro hráče byly připraveny čtyřfázové tréninky. Nechyběly však ani dny s volnějším programem. Hráči se dočkali jak zápasu v hokejbalu, tak i fotbale. V úterý si všichni užili zábavu na koupališti.

U všech hráčů bylo vidět velké nasazení jak na hřišti, tak v rámci nabírání kondice. Letošní campy jsou tedy u konce, ale už teď se můžou hráči a hráčky těšit na pokračování v příštím roce.

Trenérský tým se dočkal také posil, jednou z nich je i začínající mladý trenér Ondřej Chovančík, který měl na campu na starosti přípravu brankářů.

Ondřej Chovančík měl na campu na starosti přípravu brankářů. Zdroj fotky: Mládežnický hokejbal.

Pro mě je to změna velice příjemná

Ondro, jsi prvním rokem jako trenér na CRD, jaká je to pro Tebe změna?

Pro mě je to změna velice příjemná, je tady super parta lidí, myslím, že jsme si výborně sedli a navzájem se skvěle doplňujeme. To se pak v takovém prostředí trénuje, jako po másle.

Jak jsi spokojený s výkoností brankářů na CRD?

Výkonnost brankářů je dost odlišná, někteří jsou na tom slušně, jiní zase hůře, každopádně vždycky je co zlepšovat a musím kluky pochválit. Snaží se a jde vidět, že ví, proč sem přijeli. Takže u mě mají pochvalu a respekt za to, že to všechno tak zvládli a odmakali.

Na co jsi se s brankáři během tréninků nejvíce zaměřoval?

Na trénincích jsme se zaměřovali hlavně na základní postoj a pohyb v něm, rychlé přesuny po dorážkách, chytání míčků do sebe tak, aby nedocházelo k následným dorážkám. Kluci se mě často na spoustu věcí ptali sami, takže jsem udělal, co bylo možné, aby odjeli domů jako lepší brankáři.

Je to pro Tebe první zkušenost v této roli, nebo trénuješ pravidelně, například v klubu?

Je to pro mě jedna z prvních zkušeností, v klubu netrénuji, ale pokud by v budoucnu byl zájem, velice rád se toho chopím!

Fotogalerie z celého campu ZDE.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9