CROSSDOCK Extraliga

Ambice jsou v Pardubicích vždy ty největší, hlásí David Stárek

Brankář HBC Pardubice si v minulé sezóně vysloužil pozvánku na Mistrovství světa v Kanadě. Byl tedy u toho, když si čeští hokejbalisté pověsili na krk stříbrné medaile. Nejen o reprezentační zkušenosti hovořil David Stárek v rozhovoru pro Hokejbal.cz.

Bohužel si to někdy nesedne tak, jak má, ale takový je sport

Davide, v minulé sezóně jste s Pardubicemi v Extralize skončili na 3. místě. Považujete to za úspěch?

Zcela určitě beru bronzové medaile jako úspěch. Myslím, že to bylo naše maximum, kterého jsme mohli v aktuální formě dosáhnout. Ambice před sezónou byly určitě větší. Bohužel si to někdy nesedne tak, jak má, ale takový je sport. Celkově to byla úspěšná sezóna. Navíc, když k tomu připočítám ještě vítězství v poháru, můžeme být se sezónou spokojeni.

V základní části i v play-off jste patřil mezi nejlepší brankáře. S úspěšností zákroků 90,4% a 92,4% jste v obou částech soutěže skončil na druhém místě. Co pro vás tyto statistiky znamenají a jak hodnotíte sezónu v Extralize z osobní stránky?

Základní část se mi úplně nepovedla. Vinou zranění kolena jsem přišel o hodně zápasů. Byl jsem rád, že jsem se do jarní části Extraligy vůbec vrátil. Co se týče statistik, tak čísla to nejsou nijak zázračná. Je vidět, že branek padá čím dál více. Hráči jsou zkrátka v zakončení jinde než před lety. Upřímně jsem si celou sezónu představoval jinak. Snažil jsem se vše směřovat k Mistrovství světa. Bohužel po tom zranění už bylo těžké dostat se zpátky do tempa.

Pojďme na reprezentaci. Na konci června jste odletěl s českým týmem do Kanady, kde jste bojovali o co nejlepší umístění na Mistrovství světa. Jakou hodnotu pro vás má pozvánka do reprezentace?

Samozřejmě jsem byl rád, že jsem se dostal do finálního výběru. Mistrovství světa není každý rok. Pro mě to byla navíc zřejmě poslední možnost úspěchu na mezinárodní scéně. Jsem šťastný, že jsem u toho letos mohl být.

David Stárek bude pardubickou jedničkou i pro příští sezónu! Jakého úspěchu chce dosáhnout? Autor fotky: Josef Česák st.

Troufnu si říct, že máme nejlepší brankáře v Extralize

Nakonec z toho na MS bylo 2. místo. Jak s odstupem času hodnotíte vystoupení Česka na MS v Kanadě?

Sešlo se nám to v Kanadě neskutečně dobře. I přes již stokrát zmiňované nepříjemnosti jsme hráli skvělý hokejbal. Druhé místo je obrovský úspěch pro celý sport v Česku.

Podívejme se na příští sezónu. Jaké jsou osobní cíle na nadcházející sezónu?

Osobní cíle jsou jasné. Chci hlavně, aby mi sloužilo zdraví. Rád si užiju každý zápas, do kterého nastoupím. Aktuálně se na sezónu připravujeme s pěti gólmany. Troufnu si říct, že máme nejlepší brankáře v Extralize i co se týká výhledu do budoucna. Kluci makají a dělají mi radost.

S čím půjdou Pardubice do příští sezóny v Extralize?

Ambice jsou v Pardubicích vždy ty největší a letos tomu nebude jinak. Důležité bude zapracování mladých odchovanců do A týmu. Hodně jsme omladili kádr. Když kluci ukáží, co v nich je, bude to zajímavá sezóna.

Pardubické zastoupení na kanadském MS v Montrealu. Zdroj fotky: HBC Pardubice.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9