Reprezentace

Po turnaji bylo v celém týmu obrovské zklamání, přiznává Michal Galla z třiadvacítky

Reprezentaci hráčů do 23 let se na Evropském poháru příliš nedařilo, musela bojovat o předposlední páté místo. Turnaje se zúčastnil také Michal Galla, který se za ním ohlíží. Plzeňský útočník zmiňuje příčiny neúspěchu a přiznává, že tým musí ještě pracovat.

Předvedená hra nebyla úplně špatná

Michale, s reprezentací hráčů do 23 let se vám Evropský pohár v Pardubicích příliš nevydařil, skončili jste na pátém místě. Jak turnaj hodnotíte?

Do turnaje jsme šli s úplně jiným cílem a bohužel jsme nakonec skončili až na pátém místě. Předvedená hra nebyla úplně špatná, ale jako tým máme velmi špatnou koncovku. Na druhou stranu jsme vytvořili velmi dobrou partu a kdybych nemyslel na výsledek, tak jsem si turnaj užil.

Ve skupině jste vyhráli dvě utkání, tři jste nezvládli. V čem vidíte problémy, že jste porazili jen dva týmy?

Jak jsem řekl už v předchozí otázce, trápila nás koncovka, což bohužel začínalo i u málo střel na bránu a většího chtíče dát gól. Když jsme prohrávali, dokázali jsme vytvořit nebezpečný tlak, bohužel bez gólů.

V souboji o páté místo jste se utkali s Velkou Británií, která na turnaji ani jednou nezvítězila. Byla pro vás povinnost vyhrát?

Zápas o páté místo s Brity byla opravdu povinnost. Úplně jsme se nesoustředili na nejvíc gólů, ale spíše, aby hra měla hlavu a patu a plnili jsme pokyny trenérů.

Pohár jste měli jako přípravu na mistrovství světa, které se pro vaši kategorii uskuteční příští rok. Co jste si po turnaji řekli? Na čem budete muset zapracovat?

Tak po turnaji bylo v celém týmu obrovské zklamání, přiznali jsme si to a musíme na sobě více pracovat jak týmově, tak každý začít sám u sebe.


Třiadvacítka se na Evropském poháru výsledkově trápila. Michal Galla (druhý zleva) ale věří, že na sobě celý tým zapracuje a za rok na mistrovství světa bude úspěšný. Autor fotky: Kristýna Butašová.

Organizace a atmosféra na turnaji byla perfektní

Po delší době jste se mohli představit na mezinárodním turnaji. Jak jste si užil atmosféru poháru, který se konal v Pardubicích?

Atmosféra na turnaji byla velmi přátelská do té doby, než přišel zápas. Tam už jsme se soustředili pouze na hru. Organizace a atmosféra na turnaji byla perfektní.

Měl jste letos náročnou sezónu s plzeňským týmem, pak jste se ještě zúčastnil reprezentační akce. Jaké to pro Vás byly zkušenosti?

První sezóna v plzeňském áčku byla dlouhá a náročná, hodně se oproti minulým sezónám změnil tým a bylo to hodně vidět. Jsme všichni rádi, že jsme stále v nejvyšší soutěži. Zkušenosti jak ze sezóny, tak z turnaje jsou pro mě velmi důležité a snad je zúročím v další sezóně.

Nyní máte chvíli přestávku. Jste rád, že si můžete od hokejbalu odpočinout, nebo už vyhlížíte další sezónu?

Upřímně se hodně těším na odpočinek a volno, ale myslím, že mi to bude brzy chybět a budu se připravovat na další sezónu.


Národní tým hráčů do 23 let doplní pro MS 2023 ročníky hráčů narození 2003, kteří s výběrem do 20 let ovládli Evropský pohár! Autor fotky: Kristýna Butašová.

Fotogalerie: