Reprezentace

Ve 2. Lize je fyzická hra úplně odlišná od žen. Do soubojů se radši nepouštím, směje se Kotlíková

Tereza Kotlíková v letošní sezóně prožila několik pomyslných hokejbalových milníků, které se málokteré hokejbalistce vůbec podaří pokořit. Mezi její největší úspěchy určitě patří stříbrná medaile z Kanady, která, doufejme, nebude poslední.

Jsem moc ráda, že jsem dostala příležitost se mistrovství zúčastnit

Terezo, momentálně jste čerstvou stříbrnou medailistkou z Kanady, zároveň jste byla jednou z nejmladších hráček v týmu, jak na turnaj zpětně hledíte?

Jsem moc ráda, že jsem dostala příležitost se mistrovství zúčastnit a poprat se s holkami o medaili. Jako mladší hráčky jsme se spíše snažily posbírat nové zkušenosti, což si myslím, že se povedlo.

Letos se Vám podařilo naskočit i do jednoho zápasu v mužské 2. Lize, jak vnímáte tento zápas? Měla jste strach z fyzické hry?

Povedlo se mi naskočit do zápasu proti Volarům, proti kterým jsme uskutečnili několik přátelských utkání s dorostem, takže jsem věděla, co od nich mohu čekat. Samozřejmě fyzická hra je v této lize naprosto odlišná od Ligy žen, takže se do osobních soubojů spíše nepouštím. (smích)

Prachatické ženy v letošní sezóně dosáhly na celkové druhé místo! Zdroj fotky: HBC Prachatice.

Řekla bych, že moje největší slabina je asi koncovka

S dorostem jste letos skončili před branami závěrečného turnaje, jelikož můžete hrát dorost už po celý život, jak se připravujete na příští sezónu? Jaké budou ambice?

Někteří hráči nám odejdou do juniorky a herní prostor dostanou zase ti mladší. Samozřejmě se ale budeme chtít porvat o účast v závěrečném turnaji.

Teď již máte letošní ročník za sebou, začala již u Vás letní příprava? Jak se vlastně připravujete? Necháte nás nahlédnout do Vaší přípravy?

Teď v červenci jezdím na brigádu, ale ve volném čase se snažím cvičit a chodím si zahrát na hřiště. V srpnu mě čekají tři soustředění, na kterých se budu snažit maximálně se připravit na sezónu.

Hokejbal již hrajete nějaký ten rok, za tu dobu jste jistě přišla na své slabiny, na kterých musíte zapracovat, jaké to jsou a jak se je snažíte odstranit?

Řekla bych, že moje největší slabina je asi koncovka. (smích) Když to jde, snažím se chodit si zastřílet a trochu to zlepšit.

Tereza Kotlíková (vlevo) na reprezentačním srazu žen v Přelouči. Zdroj fotky: HBC Prachatice.