CTM a HCŽ

Hokejbalový camp žen sklidil velký úspěch i u děvčat z Velké Británie!

Letošní novinkou všech Campů talentované mládeže bylo navázání mezinárodní spolupráce. Na hokejbalový camp žen dorazila skupina děvčat z Velké Británie společně se třemi trenéry.

Na závěr HCŽ jsem se zeptali dvou hráček z Velké Británie, jaký pro ně pobyt byl. Jednou z nich byla brankářka Teagan a hráčka Linaia. Obě hodnotí projekt velmi kladně. Více se dočtete v rozhovoru níže.

Byla to Vaše první účast tady na IDC a zajímalo by mě, jak jste se na camp dostala? Byl camp otevřen všem, nebo hráčky vybírali trenéři?

Byl otevřený camp a celkem byly tři campy a podle výkonů se trenérský tým rozhodl, kdo na camp do ČR pojede. Na campech bylo asi třicet hráček, na camp odjelo patnáct.

Slyšel jsem, že většina hokejbalistů z Velké Británie jsou aktivní hokejisté. Je to pravda?

Ano, je to pravda. Většina hráčů si k hokejbalu najde cestu právě díky lednímu hokeji a pak už je to jen na nich. Někteří hrají lední hokej jako hlavní sport a hrají hokejbal pouze okrajově a někteří mají jako hlavní sport hokejbal.

Pojďme se bavit o IDC, co si myslíte o tomto projektu?

Myslím si, že to bylo skvělé! Bylo tam spousta dovednostních cvičení, která prověřila spoustu našich schopností. Tato cvičení můžeme používat i po návratu do Británie.

Proběhly i speciální tréninky pouze pro brankáře, jste na takový trénink zvyklá nebo to pro Vás bylo něco nového?

Bylo tam pro mě hodně nových věcí. Například stroj na tenis, ten jsem ještě nikdy neměla možnost vyzkoušet a zaměřili jsme se na nějaké malé detaily, o kterých jsem nikdy nepřemýšlela, takže to pro mě bylo užitečné.


Obě britské brankářky spolu s trenéry na gólmanském tréninku.

Co si myslíte o celkové koncepci tohoto kempu?

Myslím si, že je to skvělé. Doufejme, že v budoucnosti budou IDC v tomto rozvoji pokračovat i např. za účasti slovenských hráček. Je to velký krok pro hokejbal. Vytváří prostředí, kde lidé z různých zemí mohou sdílet své znalosti a zkušenosti.

V posledních dvou dnech jsme vás promíchali s českými holkami a spolupracovali jste, jaké to bylo?

České dívky jsou fajn, strávili jsme spolu pár večerů hraním fotbalu a dnes jsme hráli mix turnaje, byl to skvělý zážitek.

Pokud byste mohla z akce vypíchnout jednu věc, která by to byla?

Pro mě to byla různorodost tréninků. Nebyla to jen střelba, ale také přihrávka, vedení míčku. Bylo to mnoho věcí, o kterých si během hry nemyslíte, že je nutně potřebujete, ale potřebujete, a myslím, že je to něco, co do našich tréninků zařadíme po návratu. (Linaia)

Myslím si, že mi hodně pomohl trénink brankářů od trenéra brankářů, protože jsem v hokejbale nováčkem. Soustředit se na dovednosti a širší schopnosti, bylo to pro mě opravdu užitečné, protože, jak jsem řekla, bylo mnoho věcí, na kterých jsem nikdy předtím nepracovala, bylo to také něco velmi příjemného. (Teagan)

Všechny cviky a cvičení byly vysvětleny v češtině a následně v angličtině a trenéři byli také čeští, byl to pro vás problém?

Ne, myslím, že to bylo v pořádku. Trenéři nám cvičení vysvětlili a pak nám ukázali, takže nebyl žádný problém i díky ukázce byli schopní trenéři předat instrukce, jak cvičení správně provádět. Cvičení měla mnoho variant od základních po pokročilejší, takže nám umožnila se postupně zlepšovat a rozvíjet.


Mám na vás poslední otázku. Uvidíme se zde i v příštím roce?

Doufám! Byla to skvělá zkušenost a byl by to pro nás velký krok vpřed.

Fotogalerie ZDE.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9