CTM a HCŽ

CTM U16 a U18 jsou v polovině, ve středu byl pro hráče připraven odpočinkový program

Camp talentované mládeže v České Třebové pro starší kategorii má za sebou čtyři dny, ve kterých ze sebe hráči dostali maximum. Ve středu byl pro hráče připraven tradiční odpočinkový den.

Náročné první tréninkové dny, kdy se hráči vrací zpět do kondice, po krátké pauze vystřídal ve středu „odpočinkový den“. Trenéři si pro hráče v dopoledním bloku připravili na kondici brändball, přenášenou nebo si mohli zahrát jen tak fotbálek. Dopolední blok si zpestřili také brankáři, kteří si na úvod tréninkové jednotky zahráli fotbal v plné výstroji. Pro hráče bylo připraveno několik stanovišť zaměřených na herní kombinace. V závěru nechyběla soutěž v nájezdech.

V odpoledním bloku byl přípraven tradiční turnaj 3 na 3. Vítězství v obou kategoriích jak mladších, tak starších bral bílý tým. Dvojici turnajů uzavřel fotbal. Večer v rámci regenerace nechyběla vířivka a tombola. Hráči tak během dne nabrali sílu do dalších dnů campu.


Slovenská trenérka Patrícia Mária Dzurinová vpravo na fotce společně s kolegy na kondiční přípravě.

Účast na CTM kromě hráčů doplnila také trenérka ze Slovenska, která je stále aktivní hráčkou a pomohla také vybojovat slovenskému národnímu týmu bronzovou medaili. O tom, jak se jí na CTM líbí, se dočtete v rozhovoru.

Co se Vám zatím na CTM za čtyři dny líbilo nejvíce?

První, co mě po příjezdu na camp překvapilo, byl počet účastníků, nečekala jsem to. Líbí se mi tu úplně všechno, jak to tady funguje jak ze strany trenérů, tak celkové organizace. Všechno je tu zabezpečené na profesionální úrovni, pro hráče i trenéry.

Jakou kategorii na Slovensku trénujete?

Na Slovensku trénuji v klubu HMHK Bauska Vranov nad Topľou. Kategorie U12 a U14. V kategorii U14 to bude premiérová sezóna.

Pořádáte na Slovensku také podobné campy pro talentované hráče?

Zatím na Slovensku neděláme takové campy pro talentované hráče.

Jak se vůbec zrodila spolupráce a Váš odjezd na tento camp? Víte o tom, jak probíhal výběr hráčů?

Reprezentační trenér Ľubomír Líška vybíral hráče z reprezentace Slovenska, kteří si zasloužili, aby se zdokonalili na tomto campu. Já děkuji za tuto možnost se takovéhoto campu zúčastnit a taky českým trenérům, kteří mě mezi sebe přijali a dávají mi cenné rady a jejich zkušenosti.

Jak jste zatím spokojená s výkony hráčů na hřišti a kondicí?

Výkony hráčů hodnotím pozitivně, chlapci makají každý den naplno i přes náročný týden. Každý den mají dvě tréninkové jednotky na hřišti a dvě na kondici. Kluci jsou velmi šikovní v práci s holí, ale neztrácí se ani na kondičním tréninku. Na hokejbalovém campu se baví. Chtějí na sobě makat a tento camp je posune určitě v hokejbalových dovednostech dál.

Fotogalerie ZDE.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9