CROSSDOCK Extraliga

Doufám, že si kluci uvědomí váhu tohoto úspěchu, hodnotí bronz z Českého poháru Michal Kovář

Michal Kovář z Letohradu se stal nejlepším útočníkem ALPA Final Four Českého poháru a pravděpodobně to bylo stylové loučení s vrcholovým hokejbalem. Nejlepší útočník se totiž přemístí na lavičku Jelenů, jako asistent trenéra.

Sezóna příslibu do budoucna

Michale, sezónu jste zakončili bronzem z Českého poháru, jste spokojen s tímto umístěním?

Nejdříve bylo z kluků cítit mírné zklamání, že se nepodařilo postoupit přes tým Kladna do finále. Naštěstí se druhý den podařilo vyhrát souboj o třetí místo s houževnatým týmem Ježků. Připojil jsem se k týmu až na závěrečný turnaj, takže si na tom zásluhy rozhodně nepřipisuji. Nicméně je pravdou, že pro takhle mladý tým je to velký úspěch a věřím, že si nakonec všichni kluci uvědomí jeho váhu.

Jak byste hodnotil celkově sezónu v Letohradě?

Do týmů jsem se připojil dvě kola před koncem základní části. Předtím jsem počínání Letohradu sledoval zpovzdálí a přišlo mi, že byly výkony mnohdy nevyrovnané a výsledky trochu nepředvídatelné. Příliš zbytečných proher a málo šťastných výher. Nakonec se ale povedlo umístit v play off mixu, a to ještě na pozici, ze které jsme nemuseli v prvním kole rovnou na dominantní Kert Park.

Věděli jsme, že ostatní týmy můžeme svou houževnatostí a dynamickou hrou potrápit, a to se také stalo. Myslím, že jsme byli Pardubicím velice důstojným soupeřem a nechybělo mnoho, abychom přes ně postoupili do semifinále. Celkově to pro Letohrad byla sezóna nedocenitelných zkušeností a příslibu do budoucna.

V ALPA Final Four Českého poháru jste byl zvolen nejlepším útočníkem, ceníte si této individuální trofeje?

Je mi 37 let, s hokejbalem se intenzivně kamarádím něco přes 20 let. Vážím si každého individuálního i týmového ocenění, stejně tak jako zdraví, bez kterého by žádných vítězství ani ocenění nebylo.


Letohradští Jeleni rozšíří po letech realizační tým na tři trenéry. Jak se jim povede v nadcházející sezóně? V té minulé obsadili 6. místo v Extralize a 3. místo v Českém poháru. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

Nižší soutěž bych si rád strčil

Vy budete v příští sezóně působit jako asistent trenéra, jak se tahle spolupráce upekla?

Dostal jsem nabídku přidat se do realizačního týmu jako asistent trenéra Tomáše Frimla společně s Filipem Červinkou, který si chtěl původně dát rok od hokejbalu pauzu, ale je to srdcař, který úplně skončit nemůže. Rozhodoval jsem se ještě mezi stejnou nabídkou trenéra Kert Parku Davida Kuny, kterého beru jako nejlepšího trenéra Extraligy, a to o parník.

Nicméně jsem se rozhodl pro Letohrad, a to nejen kvůli důstojným finančním podmínkám, ale hlavně proto, že v Letohradě je obrazně řečeno spousta zajímavých ingrediencí na vaření a na Kertu je uvařeno. S Půcou se známe od mala, takže se na to velice těším.

Davidovi jsem hned volal a přes počáteční rozčarování to chápal, a jsme předběžně domluvení, že to ještě na pivu rozebereme. Ke Kertu mám speciální vztah a věřím v otevřenou férovou spolupráci.

Uvidíme Vás v roli hrajícího trenéra, budete nastupovat v nižších soutěžích nebo to je úplný konec hráčské kariéry?

Chtěl bych se hlavně soustředit na trenérský post, protože za mě pozice hrajícího trenéra moc nefunguje. Naproti tomu už končím asi třetím rokem, takže kdo ví (smích). Nižší soutěž bych si ale rád ještě strčil.


Několikanásobný mistr Extraligy s Kert Parkem a odchovanec Letohradu Michal Kovář pokračuje ve svém mateřském klubu. Teď už jako trenér. Autor fotky: Radka Lajčiak Bezdeková.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9