Charitativní akce

Stoupa Cup 2022 se blíží! Charitativní turnaj opět pomůže dobré věci

Stoupa Cup není jen o sportu, od roku 2016 má také charitativní rozměr. Beneficemi s názvy „Kapitán je Kuba“, „Benefice Vojta“, „Nikdy se nevzdávej“, „Zůstaň ve hře“ a „Každý krok se počítá“ se podařilo shromáždit přes 2 500 000 korun! Komu pomůže letošní ročník?

Ročník 2022 bude opět spojen s beneficí. „Nějakou dobu jsme si pohrávali s myšlenkou, že letos turnaj uspořádáme bez benefiční akce. Zejména vzhledem k situaci ve světě, která za poslední roky není jednoduchá a dotkla se téměř nás všech, ať už zdravotně, nebo finančně. Navíc nás letos čekají změny v organizaci v průběhu turnaje,“ vysvětluje hlavní organizátor Stoupa Cupu Zdeněk Čablík. „Nakonec ale vše změnilo setkání s paní Mikulíkovou, ředitelkou Auxilia o.p.s. Naše cesty se potkaly už v roce 2018, kdy benefice "Nikdy se nevzdávej" podpořila tento spolek více než 500.000 Kč. A protože my pomoc neodmítáme, rozhodli jsme se, že se do všeho pustíme i letos,“ vysvětluje velký srdcař Čablík.

Pomoc bude směřována takovým způsobem, aby se klientům Auxilia co nejvíce usnadnil život. Nejen organizátoři věří, že se nám to všem společně podaří. „Nemáme ambice "překonávat rekordy" ve vybraných částkách z minulých let. Jsme si vědomi toho, co se děje okolo nás. Přesto se pokusíme získat co nejvíce prostředků na dobrou věc. Díky, že jste s námi,“ říká Zdeněk Čablík.


V loňském ročníku se vybrala rekordní částka pro Kubíka, který to v životě nemá jednoduché. Více informací čtěte ZDE!

Na turnaji se představí velké sportovní osobnosti

Hokejbalový turnaj Stoupa Cup se hraje od roku 2006, jako vzpomínka na tragicky zesnulého kamaráda a aktivního hráče hokejbalu Ondru „Stoupu“ Vaculíka. Každoročním konáním tohoto turnaje si společně s hráči a fanoušky připomínáme tuto nešťastnou událost.

Od svého prvního ročníku urazil turnaj velký kus cesty. Stala se z něj společenská událost nejen pro Vsetín, ale i pro celorepublikovou hokejbalovou veřejnost. První ročníky se konaly jako „kamarádský“ turnaj, kdy se na hřišti za průmyslovou školou sešlo pár hokejbalových nadšenců a kamarádů, kteří si zahráli hokejbal a vzpomněli na Ondru.

V průběhu let turnaj získával prestiž a vzbuzoval zájem nejen hráčů ze Vsetína a okolí. Najednou bylo hřiště za průmyslovkou, kde se turnaj každoročně koná, známým pojmem i v jiných hokejbalových městech České republiky. Turnaj tak postupně získával vysokou úroveň. Hokejbaloví reprezentanti ČR jsou každoročně členy týmů, které se Stoupa Cupu účastní. Hokejové hvězdy, jmenujme například Martina Adamského, Petra Vampolu, Ondřeje Němce, Erika Hrňu a další, stejně tak tým složený ze současných, či bývalých hráčů VHK Vsetín, jsou nedílnou součástí turnajových bojů.

>>POMOZTE I VY PŘES TRANSPARENTNÍ ÚČET<<


Pomozte lidem, kteří neměli tolik štěstí!

Turnaj však není jen o sportu. Jde i o společenskou událost, na kterou se těší všichni hráči, fanoušci i kamarádi. Každoročně po turnaji pořádáme tzv. „after party“. Zde všechny horké hlavy, „znesvářené boji na krev“ mezi mantinely, usedají ke společnému stolu. Prapor zábavy již tradičně drží regionálně nadnárodní umělec Bolek Vjaclovský. Za tónů jeho kytary se ze soupeřů stávají nerozluční přátelé. Právě neopakovatelná atmosféra, která v průběhu dne na hřišti i mimo něj panuje, dělá z tohoto turnaje tak neobyčejnou událost.

Od roku 2016 se turnaj nese v benefičním duchu. Výtěžek sbírky, která je součástí každého ročníku, pomáhá vybraným lidem, kteří v životě prozatím neměli tolik štěstí.

>>VÍCE INFORMACÍ O TURNAJI<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4