Český pohár

Tento tým má velký potenciál do budoucna, ví po bronzové medaili Lukáš Sterenčák z Letohradu!

V Letohradě se v půlce června odehrál Český pohár, na kterém nechyběli domácí Jeleni. Východočeši chtěli překvapit a zabojovat na tomto turnaji o zlaté medaile, ty jim však utekly, a tak se museli spokojit s bronzem! Jak si turnaj užil letohradský brankář Lukáš Sterenčák?

Myslím si, že vše probíhalo na jedničku

Lukáši, nezažili jste špatnou sezónu, co říkáte? V Extralize jste postoupili do play off, kde jste bojovali o postup do semifinále, který vám těsně utekl. Jak na to vzpomínáte?

Zpětně vzpomínám určitě pozitivně, pro mě osobně to byla první sezona v Extralize, takže jsem se místy spíše rozkoukával. Celkově v týmu vládla pohoda a dařilo se nám porážet i ty nejsilnější soupeře, stejně tak jsme ale dokázali prohrát dobře rozehrané zápasy, občas i naší nedisciplinovaností a dokázali jsme ztratit důležité body, které nás mohly stát účast v play off. Ve vyřazovací části se tým ale hodně semkl, každý si plnil svoji úlohu a byli jsme opravdu krůček od semifinále. Na tyto zápasy a výkony z play off musíme v příští sezoně navázat.

Vy jste vše hodili za hlavu a namířili svou pozornost na Český pohár, který se konal u vás v Letohradě. Jak se podle Vás turnaj z organizační hlediska povedl?

Organizačně se turnaj určitě povedl. Samozřejmě trochu zaujatě musím říci, že los místa konání Final Four nemohl dopadnout lépe. (smích) Areál letohradského hřiště nabízí kvalitní zázemí jak pro hráče, tak fanoušky a myslím si, že vše probíhalo na jedničku, za což musí směřovat poděkování hlavně Filipu Červinkovi, který se dost zapotil, aby vše proběhlo takto hladce, a když se k tomu přidalo krásné počasí, početné skupiny fanoušků všech týmů a pohodová atmosféra, tak na turnaj lze vzpomínat jen pozitivně.

Vy jste v semifinále Českého poháru narazili na stříbrné Kladno, se kterým jste drželi krok, ale nakonec jste prohráli. Jak byste zhodnotil tento zápas?

Na tento zápas jsme se všichni těšili a věřili jsme, že bychom mohli Kladno opět, stejně jako v sezoně, porazit. Dlouho se hrálo vyrovnaně, na první obdržený gól jsme stihli rychle reagovat, bohužel ještě rychleji opět inkasovat a na to jsme již do konce zápasu nenašli odpověď. Herně to nebylo špatné, ale chyběl nám klid a pohoda v zakončení, místy i trochu štěstí a v závěru zápasu už bylo znát, že dnes na otočku sílu nemáme a na jeden vstřelený gól se proti soupeři, jakým je Kladno, dá jen velmi těžce vyhrát.

V jakém světle se v příští extraligové sezóně představí letohradští Jeleni, kteří dosáhli na bronzové medaile? Zdroj fotky: SK Hokejbal Letohrad.

Moje brněnská kapitola je u konce

V zápase o třetí místo jste bojovali s prvoligovými Ježky, kteří na turnaji byli outsiderem. To se ukázalo jak v zápase s Pardubicemi, tak i s vámi. Byla to „pohodová“ výhra?

Ježci, jakožto jediný tým z nižší soutěže, byli logicky papírovým outsiderem, ale na turnaji předvedli celkově sympatický výkon a místy dokázali své extraligové soupeře zatlačit. Naše výhra se rozhodně nerodila pohodově, Míša musel v bráně v první třetině vytáhnout pár es z rukávu a nikdo by se nedivil, kdyby se po první třetině šlo do kabin za vedení Ježků. Nicméně v kabině se řeklo pár věcí, podařilo se nám dát první branku, která nás dostala z křeče a společně s postupnou únavou soupeře se nám podařilo Ježky přehrávat, přidávat další branky a pohodlně zápas dohrát.

Jste rád, že jste urvali alespoň bronzovou medaili z Českého poháru z letošního ročníku hokejbalu? Je to takový odrazový můstek do příští sezóny?

Samozřejmě jsem rád za jakoukoliv medaili, cesta pohárem nebyla vůbec jednoduchá, ale tým se postupně semkl a bronz musí každý zpětně hodnotit jako úspěch. A určitě je to společně s celou sezonou odrazový můstek do další sezony, máme tým plný mladých talentů, který sbírá v zápasech, jako byly i ty v poháru, nové zkušenosti a pokud se soupiska vhodně doplní a stabilizuje, může to brzy cinknout zase, určitě je na čem stavět, tento tým má velký potenciál do budoucna.

Jaké jsou plány a cíle pro další sezónu? Kdy vám začíná příprava? A jak to bude s Vámi? Budete pokračovat v prvoligovém Brnu?

Jak jsem již zmínil, na nové trenérské dvojici bude zejména tým vhodně doplnit a stabilizovat, aby se sestava často nelepila ze zápasu na zápas jinými jmény. Zdravé mladé jádro a silný týmový duch dávají nadějné vyhlídky na nadcházející sezony. Příprava začíná za týden 19. července a určitě se máme zase na co těšit, osobně už nějakou nálož potřebuji, ale bude to hodně bolet (smích). Se mnou to bude tak, jak jsem již avizoval dříve, moje brněnská kapitola je u konce, mrzí mě, že výsledkově s trochu hořkou tečkou, ale je na čase jít dál a neděle věnovat rodině.