2. liga

Mladá Boleslav oslavila titul v 2. Lize naplno! Zkusíme 1. Ligu, hlásí Martin Bydžovský

Tygři z Mladé Boleslavi prošli skrze play off až k vysněnému titulu! Jaká to byla pro Martina Bydžovského, asistenta kapitána, sezóna? Jak vzpomíná na finálovou sérii a co pro něj titul znamená? Zkusí Mladá Boleslav své štěstí v 1. Lize? A bude Martin Bydžovský pokračovat na KOVU?

Každý titul je cenný

Martine, gratuluji k titulu s Tygry. Jak moc cenný pro Vás tento druholigový titul je? Jak peprné byly oslavy?

Moc díky. Každý titul je cenný. O to víc, když se to povede v mateřském klubu. Oslavy byly velké a došlo i na večerní koupání v kašně. (smích)

Vaše cesta ke zlatým medailím nebyla jednoduchá. V play off jste museli vyřadit Kladno, Kelty a pak Hostivař. Jak náročná to byla cesta?

Všichni tři soupeři byli nároční. Proti Kladnu jsem odehrál jen jeden zápas, měl jsem povinnosti v KOVU. Nejtěžší to bylo proti Keltům a dovolím si říct, že to bylo takové malé finále. Tím, ale nechci říct, že proti Hostivaři to bylo nějak jednoduché, to vůbec ne. Celkově to hodnotím jako poctivě vydřené vítězství.

Nejtěžší sérii jste asi odehráli proti berounským Keltům, se kterými jste museli hrát 5 zápasů, je to tak? Jaká to byla série?

Ano, s Kelty jsme opravdu odehráli celých 5 zápasů. S Kelty je to vždycky něco jiného, a ty zápasy jsou všechny těžké. Myslím si, že už teď to mělo úroveň 1. Ligy. Série to byla velmi náročná a málem jsem si to prohráli sami, protože jsme nedodržovali to, co po nás trenér chtěl.

Zlatí Tygři z Mladé Boleslavi zkusí své štěstí v příštím ročníku 1. Ligy! Autor fotky: Veverka Rady.

Snad budou stejné nadšení sdílet i u mě doma, směje se Martin Bydžovský

Do finále se dostala rezerva Hostivaře, překvapilo Vás to, že Pražané vyřadili Rafany?

Ano, překvapilo nás to hodně, ale co si budeme povídat, dost tomu pomohli kluci z "Áčka" Hostivaře.

S čím jste do finálové série šli? A jak na ni vzpomínáte? Zvládli jste ji hravě ve 3 zápasech.

Tak hlavně jsme do toho šli s tím, že Hostivař nemůžeme podcenit a hrát to, co chceme my. Vzpomínám na to dobře, vyhráli jsme a to je vždycky hezká vzpomínka. Ano, sérii jsme vyhráli 3:0, a i když se to mohlo na první pohled tak zdát, lehké to opravdu nebylo.

Budete s Mladou Boleslaví v příštím roce hrát 1. Ligu, když jste dosáhli na tento úspěch?

Ano, zkusíme hrát 1. Ligu. V Boleslavi je mladý tým a nevidím důvod, proč to nezkusit. Snad budou stejné nadšení sdílet i u mě doma. (smích)

Vy jste nastupoval v Extralize na pražském KOVU, kde se již Extraliga hrát nebude. Budete v pražském celku dále pokračovat?

V KOVU už pokračovat nebudu. Do Prahy bych už nejezdil, i kdybychom udrželi Extraligu. Sestup s KOVEM mě osobně hodně mrzí, ale jsem rád za všechny zkušenosti, které jsem v KOVU získal.

Martin Bydžovský ve dresu své mateřské Mladé Boleslavi proti HBC Pardubice v Českém poháru. Zdroj fotky: HBC Tygři Mladá Boleslav.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3