1. liga

Ondřej Matýs pomohl Svítkovu k postupu do Extraligy! Jednoho dne mi zavolal Kuba Král, jestli si nechci jít zahrát, vzpomíná

HBC Svítkov Stars se na play off 1. Ligy připravil výborně! Před startem vyřazovacích bojů Pardubice chytly formu jako hrom, a to i díky příchodu Ondřeje Matýse z pardubického Dynama, kterého doplnil i Tomáš Zeman! Jak si Ondřej Matýs užil hokejbalovou štaci? Bude pokračovat i nadále?

Do play off jsme šli s vidinou Extraligy

Ondřeji, po konci hokejové sezóny jste nastoupil za pardubický Svítkov v základní části 1. Ligy! Jak Vás to napadlo a jak jste se tam dostal? Kdo Vás oslovil?

Jednoho dne mi zavolal Kuba Král, se kterým jsem dlouholetý kamarád, že Svítkov má cíl postoupit do Extraligy, jestli bych si nechtěl jít zahrát a pomoct. Chvilku jsem nad tím přemýšlel a pak se rozhodl.

Bylo vidět, že pauzu od hokejky jste si dávat nechtěl, protože se Vám bodově i herně dařilo, což Svítkov před play off posílilo. S čím jste s Hvězdami do play off šli?

Já byl vždycky zvyklý něco po sezóně dělat, ať už to byl fotbal nebo inline hokej, a tentokrát zvítězil hokejbal. Do play off jsme šli s vidinou Extraligy!

Vy jste vyhráli všechny tři vyřazovací série a zaslouženě získali titul! Jak moc si ho vážíte? A budete se snažit hrát za Svítkov i v Extralize?

Vážíme si toho moc, splnili jsme cíl, který jsme si nastavili. Uvidím, jak bude probíhat budoucí hokejová sezóna. Jestli bude možnost, tak si za Svítkov určitě rád zahraju.

Pardubický Svítkov si došel pro titul 1. Ligy a postup do Extraligy! Bodově se na tomto úspěchu podílel i Ondřej Matýs! Autor fotky: Štefan Havran.

Každá série měla něco jiného a každá byla náročná, osobně se mi nejvíce líbila ta s Poličkou

Dostali jste se k němu přes Suchdol, Kometu a Vlčí Smečku. Která série se Vám nejvíce líbila?

Každá série měla něco jiného a každá byla náročná. Osobně se mi líbila série s Poličkou, protože jsem se tam setkal s bývalými spoluhráči Šfefym ( pozn. redakce Matěj Štefka), Karlosem Gebou a Havlisem (pozn. redakce Ladislav Havlík).

Série s Kometou byla takové regionální derby a Vám se Kometu podařilo porazit, i když v přechozích letech to Pardubicím nešlo. Byla to dobrá příprava na finále?

Troufnu si říct, že série s Poličkou byla asi nejnáročnější, Polička nám nechtěla nechat ani metr hřiště. Zápasy byly opravdu tvrdé, byly také cítit emoce. A všechny zápasy měly extrémní tempo.

Ve finále jste hráli s Vlčí Smečkou. Jak vzpomínáte na tuto sérii? A jaké byly oslavy titulu?

Smečka měla hodně šikovných hráčů a hrál se spíš technický hokejbal než důrazný. Oslavy jsem si bohužel moc neužil, titul jsme získali v neděli a mě v pondělí ráno čekal trénink. (smích)

Jak náročné pro Vás bylo přejít z bruslí na plast? A jak moc se podle Vás hokejbal liší od hokeje? V čem je pro Vás jiný?

První týdny jsem se trápil, míček mi furt uskakoval, postupem času jsem si zvyknul. Troufnul bych si říct, že hokejbal je i fyzicky náročnější, člověk musí furt běhat, v hokeji se přeci jen můžete sklouznout. (smích)

HBC Svítkov Stars slaví zasloužený prvoligový titul! Autor fotky: Štefan Havran.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6