Reprezentace

Česká U23 zakončila Alpa Evropský pohár zápasem o 5. místo proti Velké Británii

Národní tým hráčů do 23 let zažil na Evropském poháru zklamání. V konkurenci 6 týmů se nakonec utkal o konečné 5. místo s Velkou Británií, kterou hravě přehrál 16:0.

Pro svěřence trenéra Mašíka je Alpa Evropský turnaj zakončením sezóny. Mnozí hráči obou českých výběrů dostali také možnost podívat se na seniorské mistrovství světa, které před týdnem skončilo v Kanadě. Evropský pohár však U23 nevyšel úplně podle představ.

Česká U23 vstoupila do zápasu o umístění od 10 hodin v pardubické Enteria aréně, první minuty vypadaly váhavě, ale v páté minutě se český tým dostává do tempa - Martin Stupka našel přihrávkou Davida Šilhána, který trefil branku Velké Británie. Phillips předvádí v brance Velké Británie skvělé výkony, ale česká U23 se umí na hřišti najít. Už po první třetině utkání je jasné, že britský výběr čeká těžký zápas, který se bude odehrávat v českém útočném pásmu. Zápas končí vítězstvím českého výběru 16:0.


Zápas jsme od začátku ovládli, Britům už podle mého názoru chyběla síla. Měli jednoho brankáře, který zachytal výborně, akorát neměl k sobě parťáka a musel odchytat celý turnaj sám, tolik zápasů odchytat za 3 dny je moc náročné. Jsem rád, že jsme tento duel zvládli. I když vím, že jsme měli v konečné tabulce skončit úplně jinde než na 5. místě. Ale i přesto jsem velmi rád za tuto zkušenost,“ hodnotí pardubický turnaj Pavel Šilhán, obránce českého výběru U23.

Fotogalerie: