Reprezentace

Pro mě to je velká čest, hodnotí ocenění pro nejužitnějšího hráče turnaje Václav Kachlík

Červený tým byl na Evropském poháru šestnáctek nakonec lepší a vybojoval zlaté medaile. Svými výkony týmu přispěl také Václav Kachlík, který byl vyhlášen nejužitnějším hráčem turnaje. Kapitán červeného celku hodnotí finále, popisuje svou branku a ohlíží se za turnajem.

Byla to asi naše nejlepší třetina na tomto turnaji

Václave, s červeným týmem kategorie U16 jste vyhráli Evropský pohár. Jaké máte pocity krátce po finále?

Bylo to odmakané, myslím si, že jsme vypustili poslední dvě třetiny, to byla škoda, jinak v první třetině jsme si udělali náskok a už jsme to nějak korigovali. Mohlo to dopadnout hůře a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Povedl se vám vstup do utkání, v první třetině jste vsítili čtyři góly. Co jste si po ní říkali?

Super výkon, myslím si, že to byla asi naše nejlepší třetina na tomto turnaji. Všichni jsme z toho byli nadšení a říkali jsme si, že budeme pokračovat v tom, jak jsme hráli, ale nějak to nevyšlo. Přišli jsme tam a nedopadlo to tak, jak jsme doufali.

Situaci jste si pak zkomplikovali, vedli jste jen o dvě branky a bílý tým byl v závěru ještě hodně nebezpečný. Strachovali jste se o výsledek?

Potom, co to bylo 4:2, tak už nervíčky trochu byly, ale myslím si, že náš trenér zavelel a bylo to v pohodě. Uklidnil nás a dohráli jsme to takhle krásně.

Bylo to nádherné, máme tady skvělou partu

Dával jste první branku hned v úvodu utkání. Jak byste ji popsal?

Popsal bych ji tak, že jsem střílel a spadlo to mezi nohy gólmana, což jsem vůbec nechtěl původně, ale padlo to tam a krásně nás to nakoplo. Dali jsme pak další tři branky v první třetině a dá se říct, že to rozhodlo. Jsem za to rád, ale byla to náhoda.

Za své výkony jste získal cenu pro nejužitnějšího hráče turnaje. Jak se za tímto oceněním ohlížíte?

Pro mě to je velká čest. Myslím si, že to možná měl získat někdo jiný, protože za celý turnaj jsem měl čtyři kanadské body, což asi není úplně nejlepší. Ale zase v tom finále jsem tým podržel asistencí a gólem, tak asi kvůli tomu se tak rozhodli.

Po delší době jste se na poháru mohli potkat se zahraničními týmy. Jak jste si akci užil?

Bylo to nádherné, máme tady skvělou partu. Doufám, že příští rok v osmnáctkách se také nějak sejdeme a snad budeme pokračovat v podobných výkonech.