Reprezentace

Je vidět, že jsme skvělá parta, ohlíží se za podporou od červeného týmu Marek Fleischman

Oba týmy české reprezentace U16 si na Evropském poháru vybojovaly účast ve finále. Bílému týmu hodně pomohl Marek Fleischman, který v utkání proti Slovensku chytil spoustu nebezpečných střel. Reprezentační gólman hodnotí dnešní hrací den, svůj výkon i podporu od druhého celku.

Pro mě to byl hodně náročný zápas

Marku, dnes jste odehráli dvě utkání. Jak náročné to bylo v takovém horku?

Velice náročné, ani si nedokážu asi teď představit, jak půjdeme dva kilometry na ubytovnu. Asi mi můžou teď kluci pořídit vozík, aby mě tam odvezli, je to až nelidské, jak to bylo náročné.

V prvním zápase jste prohráli s druhým týmem České republiky 2:5. Jak byste tento souboj zhodnotil?

Myslím si, že i když jsme byli outsider, tak to nebyl vůbec špatný hokejbal, akorát oni trestali naše chyby, které dokázali proměnit v góly, což my ne. Samozřejmě ale byli po právu lepší.

V dalším utkání jste se střetli se Slovenskem, se kterým jste bojovali o postup do finále. Podařilo se vám vyhrát 3:2. Jak se za tímto zápasem ohlížíte?

Nevím, myslím si, že to dokážu asi vyhodnotit pořádně až tak za tři, čtyři hodiny, ale teď je neuvěřitelná euforie. Pro mě i pro kluky to byl hodně náročný zápas, hlavně můj brácha měl dnes narozeniny, takže jsem to taky dělal pro něj a pro mého dědu, který tady s námi už není.

Můžeme bojovat o ten nejcennější kov

Vy jste dnes tým hodně podržel, zaslouženě jste také dostal ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Co to pro Vás znamená?

Je to sice krásný pocit, užívám si to, ale spíš co mi teď leží na srdci a mám z toho větší radost, je to, že zítra můžeme bojovat o ten nejcennější a nejkrásnější kov. Sice krásná cena, bylo to parádní, ale nutno říct, že bez kluků dozadu by to asi jinak nešlo, hodně zblokovaných střel, hodně mi tam pomáhali, můžu jim akorát tak poděkovat.

Kluci z druhého týmu Vás v zápase proti Slovensku podporovali, vyvolávali Vaše jméno. Jak jste si užíval atmosféru?

Musím říct, že až tak ne. Z toho zápasu si pamatuju opravdu málo. Je to čerstvě a mám tam v bráně nějakou svoji bublinu, na kterou se soustředím. Bylo to nádherné od nich, celý rok se s nimi připravujeme, bohužel teď jsou dva týmy, není jeden tým, ale i když jsme byli dopoledne proti sobě, tak je vidět, že jsme skvělá parta a dokázali nám pomoci. Byl to pro mě takový šestý hráč na hřišti.

Zítra se s nimi střetnete ve finále. S čím do toho utkání půjdete?

Samozřejmě s tím odehrát tak kvalitní hokejbal, abychom odjížděli zítra se zlatem na krku. Bude se konat bratrovražda. :)