Reprezentace

Česká U23 nevstoupila do Alpa Evropského poháru ideálně

Český výběr U23 si po prvním hracím dnu Alpa Evropského poháru připsal výhru pouze nad Velkou Británií. Naopak nestačil na výběry Slovenska a Švýcarska.

Do hracího dne vstoupil výběr Česka do třiadvaceti let proti výběru Velké Británie, kde si hravě poradil se soupeřem a od prvních minut jej nepustil k mnoha příležitostem. Úvodní branka přišla ve čtvrté minutě utkání po souhře Malechy a Kastnera. První třetina tak skončila lépe pro český výběr. Brankař britského výběru se v brance snažil, ale bohužel nedokáže zastavit nastartovanou třiadvacítku.

Další zkouškou pro národní tým byl zápas proti výběru Švýcarska, kde si tým vyzkoušel úplně jinou hru než v prvním utkání. Na první gól si museli diváci počkat až do čtrnácté minuty, kdy výběr Švýcarska prolomil nerozhodné skóre. Český tým dokázal v sedmnácté minutě dotáhnout, když po nahrávce Gally proměnil svoji šanci Licek. Český tým předvedl skvělou hru jak v útočném, tak obraném pásmu, v sedmnácté minutě však Švýcaři navýšili na 2:1. Stupka následně bohužel nastřelil ve dvacáté šesté minutě tyčku. I přes hru v šesti se nakonec českému výběru nepodařilo výsledek dotáhnout.

V posledním utkání pátečního programu se český výběr utkal proti slovenské třiadvacítce. Do utkání šly oba týmy naplno a diváci mohli shlédnout velmi rychlý a tvrdý hokejbal od obou týmů. Slovenský výběr vstoupil do zápasu lépe a během prvních minut se ujali slovenští hráči vedení. Českým hráčům se podařilo skórovat v obou polovinách, ale na rozjetý tým Slovenska to nestačilo. Čeští hráči tak den nezakončili příliš úspěšně. Na nový hrací den se musejí dobře připravit a poměřit síly s dalšími soupeři.


David Magasanik (útočník U23)

Hodnotí se to těžko, protože dnešek měl pěkný začátek a byl zakončený hořkým koncem. První zápas byl z pohledu výsledku spíše formalita, ale musím ocenit snahu a vytrvalost hráčů z Velké Británie, kteří nehledě na stav bojovali do posledních chvil. Druhý zápas nevyšel podle našich představ. Od začátku na nás Švýcarsko nastoupilo, začalo nás přeběhávat a přitvrdilo také v soubojích, což se také projevilo na výsledku. Poslední zápas se hodnotí těžko, protože start nám nevyšel a od začátku jsme tak tahali za kratší provaz. Zápas to byl vyrovnaný a v rychlém tempu, mnoho důrazných soubojů a zajímavých akcí, které bohužel z naší strany nebyly proměňovány.


Filip Macek (obránce U23)

První zápas proti Britům jsme plnili vše, co jsme si řekli a podle toho to tak vypadalo. Podle mého názoru jsme se pak nechali ukolébat hrou a takzvaně jsme byli „na hrušce“. Pak přišla první rána v podobě prohry se Švýcary, kdy jsme si neuhlídali jeden rozhodující únik. V ten moment jsme byli v takové ponorce a naprosto prospali start se Slováky. Myslím, že stav po třech minutách 3:0 pro Slováky mluví za vše a takový zápas už se těžko dotahuje. Podařilo se nám zvednout a stáhnout to na 2:3, ale pak přišla poslední rána v podobě gólu na 4:2. Bohužel už se nedá nic dělat a musíme do zítra nastoupit s čistou hlavou a hrát tak, abychom zabojovali o co nejlepší místo v tabulce.




Fotogalerie: