Reprezentace

V prvním hracím dnu vybojoval červený tým šestnáctky bod, bílý tým tři

Reprezentace U16 má za sebou první den na Evropském poháru. Nejprve se na hřišti v exhibičním zápase představil výběr talentované mládeže hráčů do 14 let a Velká Británie. Odpoledne byl turnaj kategorie U16 zahájen utkáním mezi červeným týmem České republiky a Slovenskem.

Česká republika Red – Slovensko 2:3p

První utkání reprezentace U16 se kvůli dešti odehrálo o půl hodiny později. Do zápasu vstoupili lépe čeští hokejbalisté, kteří několikrát prověřili slovenského gólmana. Vybojovali si také trestné střílení, ale Žežulka ho v gól neproměnil. Slovenský tým měl pak v první části k dispozici dvě přesilové hry, ale žádný míček v brance neskončil.

Čeští reprezentanti pokračovali ve své aktivitě také ve druhé patnáctiminutovce, situaci si ale zkomplikovali dalším vyloučením. Toho slovenští hráči nevyužili, do nebezpečné situace se dostali o chvíli později, když utekli dva na nikoho, Piško ale v těsné blízkosti českého gólmana nepřekonal. Z gólu se za chvíli radoval Sedlák, který obdržel přihrávku na modrou a míček skončil až v síti. Pak ale slovenští hráči potrestali vyloučení a srovnali, když byl přesný Gajdica. Neuběhla ani minuta a Piško otočil skóre.

Na začátku třetí patnáctiminutovky se snažili čeští hráči srovnat, Pavlík byl v dobré příležitosti před brankou, z gólu se ale neradoval. Čeští hráči pak nevyužili ani početní výhodu. V polovině třetí části už se ale stav měnil. Král napřáhl za modrou a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V závěru mohli čeští hráči otočit skóre v přesilové hře, ale využít ji nedokázali. O vítězi rozhodlo prodloužení, kde dva body slovenskému týmu zařídil Piško.

Česká republika White – Velká Británie 10:1

Bílí tým České republiky vstoupil do utkání lépe. V úvodu měli čeští hokejbalisté k dispozici přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít, když se prosadil Svatoň. O necelou minutu později se radovali znovu, když slovenského brankáře překonal Šťástka. Velká Británie pak nevyužila přesilovou hru a po jejím skončení český celek vedení navýšil, když se nemýlil Trajer. O chvíli později rozvlnil síť také Číž. Čeští hráči byli při chuti a v závěru první části ještě zajistil pětibrankové vedení Kučera.

V úvodu druhé třetiny vystřídala Velká Británie gólmany, ale čeští hráči pokračovali v brankostroji. Nejprve byl přesný Halouzek, poté poslal českou reprezentaci do sedmibrankového náskoku Šťástka. Ten ke konci druhé části dokončil hattrick.

Na začátku třetí třetiny se změnili brankáři na obou stranách. Tentokrát to byli Britové, kterým se podařilo snížit. Pak už ale byli zase nebezpečnější čeští hráči. Na řadu následně přišla řada vyloučení, síť se ale nevlnila ani v jedné kleci. Góly padaly až poté, když míček za záda britského gólmana poslal Halouzek. Uběhlo jen pár vteřin a pátou branku vsítil Šťástka.