Reprezentace

Česká U20 zůstává po pátečním hracím dnu neporažena!

První hrací den Alpa Evropského poháru je u konce, česká U20 si poradila se všemi soupeři na výbornou.

Český výběr do dvaceti let hned na rozjezd čekalo složité utkání proti Švýcarům. Do zápasu lépe vstoupil švýcarský výběr. Češi neponechali nic náhodě a v jedenácté minutě snížil skóre Kucharčík. Zápas otočil ve prospěch Česka Macháček, který po nahrávce Hrocha rozhodl utkání přesně jako švýcarské hodinky za pět minut dvanáct.

Druhé utkání, které sehrál výběr do dvaceti let, bylo proti Britům. Branka přišla brzo, kdy hned v první minutě se prosadil Kucharčík. Do konce první poloviny se český výběr dokázal prosadit ještě sedmkrát. Výběr si vyzkoušel množství kombinací a připravoval se na poslední utkání hracího dne proti výběru Slovenska do dvaceti let.

V posledním utkání náročného pátku se výběr Česka střetl s výběrem Slovenska U20. Češi se velmi rychle ujali vedení. V oslabení se podařilo Čejkovi prostřelit slovenského brankáře. Vzápětí skóre navyšuje po špatné rozehrávce slovenského brankáře Stromko. Do konce první poloviny si český výběr ještě udělal dvoubrankový náskok. Češi vstoupili aktivně i do druhé poloviny a v tempu vydrželi až do konce zápasu. Slovenskému výběru se podařilo v závěru utkání překonat našeho gólmana Halouzku.


Michal Macháček (útočník U20)

Tvá branka rozhodla o vítězství českého týmu proti výběru Švýcarska, jak se branka zrodila?

K brance jsem se dostal vcelku se štěstím. Vytočil jsem se z rohu, a potom jsem zavřel oči a vystřelil.

Vysokým skóre jste porazili Británii, zkoušeli jste během zápasu nové formace na případné další zápasy, nebo jste si šli zápas užít?

Do zápasu s Británií jsme nastoupili zodpovědně a potom si zápas jenom užívali. Formace jsme nijak neměnili a zápas dotáhli do vítězného konce. Akorát mě hodně zamrzel výkon Jana Bečky, který si nepřipsal ani jeden bod. Snad to do dalších zápasů zlepší.

Čím je to, že se Ti tak na turnaji daří, v každém duelu sis připsal nějaký bod?

Na turnaji se mi zatím vcelku daří, ale mám kupu štěstí. Za body vděčím spoluhráčům, kteří hrají opravdu výborně.

Jak bys zhodnotil první hrací den Alpa Evropského poháru?

První herní den byl super. Hodně jsme si ho užili a doufám, že budeme nadále pokračovat v našich výborných výkonech.


Fotogalerie: