Mládež

Jak je důležité míti v týmu Pavla Gottfrieda? Kam přijde, tam se vyhrává, je to díky spoluhráčům, říká

Vyhrát co se dá, i tak by se dala pojmenovat loňská sezóna Pavla Gottfrieda, který nastupoval na ledě za ústecké juniory, se kterými se mu podařilo vyhrát 1. Ligu a výbornými výkony si vysloužil i několik startů v seniorské Chance lize, kde si zahrál i proti Jaromírovi Jágrovi.

Po ukončení hokejové části roku tento hráč neváhal a vrhnul se na závěr hokejbalové sezóny hned na třech frontách a na všech třech byl jak jinak než úspěšný. S juniory ústecké Elby slavil titul bez jediné porážky v play off, v Oblastní lize dokráčel k obhajobě titulu s Coma teamem a jak lépe zakončit sezónu než nominací do juniorské hokejbalové reprezentace. Holt, tohoto hráče se vyplatí mít v týmu. 

Ve všech týmech byla skvělá parta

Loňská a poslední kompletní sezóna 2018/19 se Vám mimořádně vydařila. Vyhrál jste, co se dá na ledě i na plastu. Čím si to vysvětlujete?
Výbornou partou. Ve všech týmech, za které jsem letos nastoupil, jsme si s kluky dobře sedli a vyšlo to. Tímto bych chtěl svým spoluhráčům poděkovat. 


Kterého z triumfů, který jste loni vyhrál, si ceníte nejvíce? 
Všech stejně, jak v juniorské lize v hokeji, hokejbalové Extralize, tak i v COMA teamu to bylo těžké, nejtěžší ale bylo vyhrát titul s COMA teamem. Série s Dragons byla strašně vyrovnaná a rozhodnout musel až sedmý rozhodující zápas. Strašně mě mrzí rozhodnutí ČSLH, které v průběhu sezóny změnilo pravidla a rozhodlo, že i když jsme vyhráli 1. Ligu juniorů, nemohli jsme postoupit do nejvyšší soutěže, protože Ústí nad Labem chybí hokejová akademie.


Na všech frontách jedině obhajoba


Objevil jste se i v širší nominaci juniorské hokejbalové reprezentace. Budete mít v hlavě tuto metu i přes hokejovou sezónu?

Budu se snažit věnovat hokejbalu stejně jako letošní sezónu a dostat se do konečné nominace na MS U20 do Švýcarska. 


Jaké jsou Vaše cíle do příští sezóny, ať už se jedná o hokej či hokejbal? 
V hokeji se probojovat do sestavy ústeckého A týmu a hrát pravidelně Chance ligu. Zároveň se dostat co nejdál s juniory a pokusit se znovu o postup do nejvyšší soutěže. V hokejbale obhájit titul s COMA teamem, zároveň bych rád přidal pár startů za ústeckou Elbu v Extralize mužů. Vše ale bude záležet na čase. 


Pavel Gottfried (vlevo) se zařadil i mezi důležité členy mužského A týmu Elby. Autor fotky: Ivana Laiblová


Na prvním místě je vzdělání

Při Vašem sportovním vytížení si musíte určitě najít i čas na regeneraci. Jak trávíte volný čas, když nedržíte hokejku v ruce?
Občas si zajdu zaplavat a do páry, hodně spím a rád si zahraju na playstationu. Také trávím hodně času s přáteli. 


Kdo Vás přivedl ke sportu, konkrétně hokeji a hokejbalu? 

Rodina. Už jako malý jsem jezdil fandit bráchovi na hokej na Kladno. Hokejbal jsem začal hrát na školních turnajích hokejbalu proti drogám, kde mě oslovil Honza Fedák, abych začal hrát za Elbu. Samozřejmě by to nešlo bez podpory a zázemí od rodičů. Za to jsem jim nesmírně vděčný. 


Jaký je Tvůj celoživotní cíl ve sportovním a osobním životě?  
Na prvním místě je maturita. Dále bych se chtěl uchytit v dospělém hokeji a hokejbalu.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9