Reprezentace

Zlato z Evropského poháru by bylo cenným kovem do mé sbírky, netají se Samuel Kucharčík

Nejlepší střelec Extraligy mužů Samuel Kucharčík vybojoval s juniorkou Hostivaře vysněný titul a mohl si užít oslavy. O juniorském finále, ale také o reprezentačních povinnostech se rozpovídal v rozhovoru.

Oslavy byly náročné a emotivní

Same, s juniorkou Hostivaře jste dosáhli na vytoužený titul, jaké byly oslavy?

Velké, emotivní a náročné. Asi není potřeba to dále rozebírat.

O titulu jste mohli rozhodnout už ve třetím finále, ale první třetina rozhodla o opaku. Myslíte si, že už jste měli v hlavách, jak držíte pohár a ztratili jste koncentraci? Nebo co se stalo?

Určitě jsme chtěli vyhrát už v sobotu, ale Plzeň se rozhodla, že si sezónu ještě o jeden zápas prodlouží a přistoupila k zápasu lépe než my. Podcenili jsme začátek a asi už jsme byli hlavami někde v centru v klubu. Než jsme se stihli vzpamatovat, už jsme tekli 5:0. Zbytek zápasu jsme se snažili snížit, ale nepovedlo se nám to ani jednou.


Neúčast na MS mě mrzí

Ve 4. utkání už ale bylo vše, jak má, co jste změnili oproti sobotě?

Trenéři zamíchali sestavou a dali nás „Vinetky“ (Vaniš, Hroch) zpět do jedné lajny. Celkově jsme do zápasu nastoupili daleko lépe, než soupeř. Chtěli jsme vyhrát před naším skvělým publikem a šli jsme si celý zápas pro vytoužený titul.

Vy jste zažil neskutečnou sezónu, kdy jste ovládl tabulku střelců v Extralize mužů, nemrzí Vás, že jste nebyl na MS v Kanadě?

Tak kdybych řekl ne, tak bych lhal. Bohužel jsem nedokázal oslovit trenéry svými výkony, abych dostal šanci v reprezentaci mužů, ale nebojte, budu makat dál, abych se tam jednou probojoval.


Na Evropském poháru za dvacítku

Čeká Vás Evropský pohár v Pardubicích, za kterou kategorii vlastně nastoupíte?

Účastním se kempů U20, takže počítám s tím, že i s tímto týmem na Evropu pojedu.

Jedno zlato už letos máte, je cílem další z Evropského poháru?

Sice jsem se připravoval na MS, ale i tak věřím, že soupeři budou kvalitní a nedají nám nic zadarmo. Jinak zlato z Evropského poháru by určitě bylo cenným kovem do mé sbírky.


>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY ŽIVĚ NA TVCOM.CZ<<