Reprezentace

Češi si dalším naprosto sebevědomým výkonem s USA zajistili po dlouhých letech postup do finále!

V kanadském Montrealu se stala nevídaná věc, po postupu ženského českého týmu si finále po dlouhých letech zahraje také mužský výběr trenéra Mašíka! Stalo se tak po dalším skvělém výkonu v play off, tentokrát v semifinále proti USA a výhře 6:3!

Opět skvělý výkon od prvního do posledního hráče

Češi znovu chytli začátek a tentokrát už si nenechali vstřelit branku jako první, nám naopak už po deseti vteřinách byl mylně gól neuznán! Skvělá práce celého týmu ale znamenala další šance, a když byl dostatečně v 5. minutě důrazný na brankovišti Kubík, vedli jsme 1:0.

Gerlich pak předvedl velice důležitý zákrok při samostatném úniku Ameriky, jenomže to byla ojedinělá šance našeho soupeře. Naopak na naše šance se příliš nečekalo, ale branky nepřicházely. Zlomili jsme to až ve druhém pokračování, nejprve brankou Pražáka a pak stejně povedenou přesilovkovou souhrou se zakončením Lhoty - 3:0!

Důležitý moment nás nerozhodil

Amerika brzy snížila zpět na rozdíl dvou gólů, my jsme se ale dokázali bezpečně držet své hry a navíc jsme odpověděli stejnou mincí. Na 4:1 dával premiérovou brankou na turnaji Bílý a o chvíli později využil svých zkušeností Kruček, který nametl balónek před brankoviště a byl z toho vlastní gól - 5:1!

Zápas pokračoval ještě celou třetí třetinou, tu jsme ovšem zodpovědným výkonem zvládli perfektně, na další snížení od Ameriky reagovali gólem Kubíka a postupem času bylo jasné, že nám po devíti letech konečně tentokrát už finále na mistrovství světa neunikne! Tahle cesta ale finálovým matchem nekončí, máme totiž jiný cíl, než se pouze zúčastnit. DRŽTE NÁM ZA OCEÁNEM PALCE!