Reprezentace

Fantastický Zvonek! Češi díky jeho pěti brankám otočili duel s Finskem a slaví postup do semifinále!

Mužům na mistrovství světa začala v sobotu odpoledne vyřazovací část, hned prvním stupínkem byl náš přemožitel z Košic, respektive tým z Finska. Ten i tentokrát vedl, díky hned pěti skvělým brankám Dalimila Zvonka ale Češi slaví parádní otočku a postup do semifinále!

První třetina ukázala sílu Česka

Úvodní chvíle patřily našemu výběru, jenomže ze šancí se neurodilo a na druhé straně z první gólovky našeho soupeře hned skončil míček v české síti.

Nesesypali jsme se a pracovali furt stejně, proto netrvalo dlouho a přišla vyrovnávající trefa, na přesilovku si ji schoval střelou z mezikruží Müller. O jedenáct vteřin později bylo ještě veseleji, z poloviny hřiště vypálil Zajíček a jeho premiérová trefa v českém nároďáku výrazně poslala Čechy do psychické pohody - 2:1.

Nejlepší extraligový střelec se ozval hned PĚTKRÁT!

Češi, výrazně probuzení, nastoupili do druhého pokračování odhodláni co nejdříve celé utkání zlomit definitivně pro sebe. A to se povedlo! Protože Zvonek svojí první trefou v utkání poslal Čechy do dvoubrankového trháku už v 18. minutě. A do druhé sirény jsme vedli dokonce už 4:1! Finové od té doby s naším výběrem nestíhali a začal to být jednoznačný zápas.

Navíc Zvonek se teprve rozparádil a bylo ho plné hřiště. Stejně jako další viditelní čeští reprezentanti, jen zmiňovaný vsetínský plejer dovršil nejprve hattrick, aby následně vsítil ještě další dvě branky, a to klidně nemuselo být všechno.

Pod parádním čtvrtfinálovým výkonem je vidět také rukopis zkušeného borce z Lužin, jelikož Kruček asistoval u šesti z devíti našich branek!

Výběr trenéra Mašíka zkrátka ukázal, že oproti Košicím umí přejít přes krizové situace a v neděli večer kanadského času se bude snažit v semifinále proti Americe projít už do finále mistrovství světa. Platíme za favority, tak držte palce!