Extraliga juniorů

Junioři Hostivaře ovládli play off a slaví zlato! Plzeň bere stříbro

Při sobotním utkání Plzeň snížila stav série na 2:1 a pomýšlela na vrácení série zpět do Plzně. V neděli se však Hostivař vrátila do hry, vyhrála a ukončila tak sérii. Hostivař mohla tedy oslavovat první místo v Extralize juniorů pro sezónu 21/22.


HBC Hostivař vs. HBC Plzeň 0:6 (0:5,0:0,0:1)

Po dvou velmi těsných výsledcích, kdy o vítězi rozhodoval pouze rozdíl jedné branky, přišel v sobotním utkání obrat. Plzeň nastoupila do utkání velmi dravě a už po první třetině získala pětibrankový náskok. Hostivař pak nepustila soupeře k další brankové příležitosti, v posledních dvou minutách ještě přidal gól Kopal, ze sobotního utkání vyšla lépe Plzeň a oddálila tak vítězství Hostivaře.

HBC Hostivař vs. HBC Plzeň 7:1 (0:0,5:0,2:1)

Při nedělním utkání se situace otočila. I když během první třetiny byly oba týmy velmi opatrné, i přes dvě přesilové hry se nepodařilo Plzni vstřelit branku. Góly přinesla až druhá třetina, kdy v sedmnácté minutě poslal Marek Hroch, po přihrávce Vaniše, Hostivař do vedení. Hostivař se do konce třetiny prosadila ještě čtyřikrát a na závěr přidal ještě gól z využité přesilovky opět Marek Hroch po nahrávce Kucharčíka. Ve třicáté čtvrté minutě přidal branku v oslabení Adam Šťastný. Ve třicáté sedmé minutě se do hry dostává také Hostivař, kdy po souhře Krále a Miksana snižuje Jonáš Kanta na 6:1. Konec zápasu je velmi napjatý, Hostivař využívá opět přesilovky a Daniel Vaniš utvrzuje brankou vítězství Hostivaře, která získává titul.

Ohlasy:

Tomáš Semera (trenér HBC Plzeň): Dvě utkání v tropickém počasí jako den a noc. V tom sobotním jsme odvraceli první mečbol a cítil jsem z hráčů obrovské odhodlání vrátit sérii zpět do Plzně. Měli jsme skvělý vstup do zápasu, kdy nám tam v první třetině spadlo téměř vše a utkání jsme si pohlídali a dovedli konečně do vítězného konce. V tom nedělním jsme chtěli zopakovat stejný výkon, ale bohužel z tlaku v první třetině jsme nic nevytěžili, následně ve druhé třetině to tam začalo padat domácím a nám se sen o titulu začal rozplývat. Byla to skvělá finálová série, ještě jednou gratuluji soupeři ke zlatu.

Marek Hoch (útočník HBC Hostivař): Byl to opak toho, co jsme hráli včera. Dnes jsme hráli pečlivě dozadu, znovu nám výborně zachytal Tomáš Keprt a dopředu už jsme to ve druhé třetině zlomili. Byli jsme efektivní v zakončení, doráželi jsme a chtěli jsme víc, než soupeř, což vždycky rozhoduje v těchto velkých zápasech. Kompletní rozhovor ZDE.

Fotogalerie ze zápasů ZDE