Český pohár

Završení sezóny zlatou tečkou bylo krásné, hodnotí vítězství v Českém poháru Lukáš Vlasák

Pardubice ovládly ALPA Český pohár a po zásluze byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Lukáš Vlasák. O závěrečném Final Four a plánech do příští sezóny se rozpovídal vousáč z Pardubic v krátkém rozhovoru.

Vítězství řadím vysoko

Lukáši, gratuluji k vítězství v ALPA Českém poháru, jak hodnotíte celkově letošní sezónu?

Děkuji, sezónu bych hodnotil celkem pozitivně, samozřejmě cíl pro umístění v Extralize byl vyšší, bohužel Kladno bylo nad naše síly. I tak třetí místo beru jako úspěch. A završení sezóny zlatou tečkou v poháru bylo krásné.

Jak vysoko stavíte titul z Českého poháru?

Řadím ho celkem vysoko, přeci jen je to zlatá placka, tu nevyhráváte každý rok. Pokud nehrajete za Kert Park (smích).

Vy jste byl vyhlášen nejužitečnějším hráče ALPA Final Four, čekal jste, že by toto ocenění mohlo přijít právě do Vašich rukou?

Tak to jsem určitě nečekal, vždyť na turnaji byla spousta kvalitních hráčů, kteří hráli skvěle. Takže pro mne určitě obrovské překvapení.


Příští sezónu určitě nezačnu

Sezóna byla opět dlouhá a další nám zase bude klepat na dveře. Uvidíme Vás tradičně v dresu Pardubic, nebo se chystá nějaká změna?

V Pardubicích jsme na dlouhé sezóny už zvyklí, takže nic nového (smích). Příští sezónu na podzim určitě nezačnu, kvůli pracovnímu vytížení bych bohužel stejně toho moc nestihl a rád během podzimu doléčím šrámy, které se nashromáždily. A zbytek volného času budu věnovat rodině.

Dáte si teď pauzu od sportu a budete relaxovat, než začne letní příprava, nebo jedete stále ve sportovním režimu?

Pauza bude potřeba, ale ne moc dlouhá, musím se udržovat v kondici, jinak by kila šla strmě nahoru, a to určitě nechci (smích).