Reprezentace

Češkám vyšlo v Montrealu na úvod derby se Slovenskem, rozhodly přesilovky

Oba české týmy už mají na kanadském mistrovství světa v nohách úvodní match. Ženy v úterý pozdě večer místního času sehrály duel proti Slovensku, se kterým uhrály bezpečnou partii za tři body. Do příštího zápasu se ale náš výběr bude chtít odpíchnout k lepší hře pět na pět.

Postupné navyšování vedení stačilo

Od úvodních minut to byly české hráčky, které diktovaly tempo hry, vidět to brzy bylo také na střelecké aktivitě, skóre se ale příliš neměnilo. Do vedení nás poslala při první přesilové hře až úplně na konci úvodní třetiny Barbora Patočková - 1:0.

Druhá perioda už nebyla tolik povedená, Češkám se při hře pět na pět nedařilo tolik, kolik by potřebovaly, což se promítlo i do obrazu hry. A tak přišlo třetí pokračování, které už zase naštěstí bylo o našem výběru. Po pár dobrých náznacích přišla 37. minuta, další přesilová hra, ve které využila zmatku ve slovenském brankovišti opět Barbora Patočková a bylo to 2:0.

A když o tři minuty později v další početní výhodě zametla při rychlé akci do klece míček i Petra Herzigová, nebylo pochyb o úvodním úspěchu českého ženského týmu.

Čisté konto bylo blízko!

Jestli mohly být naše hráčky v úvodním zápase s něčím na sto procent spokojené, tak to byla hra do defenzivy. Velice blízko byla také skvělá vizitka v podobě čistého konta, jestli ale tři předchozí oslabení naše hráčky zvládly, tak to třetí už ne, ke vší smůle Slovensko kosmeticky upravovalo skóre pouhých šest vteřin před závěrečnou sirénou. Start za tři body to ale rozhodně českým holkám nepřekazilo!