Reprezentace

V Kanadě čeští hokejbalisté odstartovali dvěma body proti Itálii

Kanadský šampionát je zatím pro české mužské hokejbalisty složitým oříškem, po komplikované cestě z Čech, nebo zpožděné výstroji, tentokrát nepřijel k hotelu smluvený autobus na zápas proti Itálii. Možná i to rozhodlo o tom, že na startu berou naši v pozici jasného favorita pouze dva body.

Vedení o dvě branky nic neznamenalo

Itálie, která má ve svém výběru také zkušenosti z americké hokejové AHL, byla Čechům na začátku vyrovnaným soupeřem. Výrazná věc nastala v 8. minutě, kdy chytil už jasný gól náš brankář Leoš Gerlich, aby vzápětí z brejku předal míček Dalimil Zvonek před poloprázdnou klec na Adama Kubíka, který se nemýlil - 1:0. A když o minutu později dokázal v útočné třetině najít Nicolas Langr úspěšně zakončujícího Zdeňka Krále, vypadalo to už o  hodně lépe - 2:0.

Jenomže prostřední část se svěřencům trenéra Jiřího Mašíka vůbec nevyvedla. Střelecká statistika sice jasně hovořila pro české barvy, ovšem Itálii najednou vyšlo úplně vše, na co sáhla, takže postupně dvoubrankové manko smazala a dvě minuty před druhou sirénou dokonce zcela otočila vývoj zápasu na svoji stranu.

Bod navíc může znamenat hodně

Třetí část ale naštěstí patřila více zase Čechům. Začátek periody sice byl ještě z naší strany mírně nervózní se zbytečnými chybami, ale netrvalo dlouho, aby se ujala alespoň jedna přesilovková souhra na ose Jan Pospíšil a zakončující Adam Kubík. Češi pak ještě museli na závěr základní části ustát dvouminutové oslabení, aby na začátku prodloužení při své reprezentační premiéře rozhodl v prodloužení pro nás Lukáš Lhota.

Bod do mínusu, nebo ale také bod do plusu. To mohou být na závěr skupinových bojů nakonec ještě zajímavé počty, jelikož Itálie v Montrealu rozhodně nebude ani pro další týmy v naší skupině žádným lehkým soupeřem. Pokračujeme už ve středu, a to proti Velké Británii.