1. liga

Svítkov krůček od postupu do Extraligy! Chceme to dotáhnout do vítězného konce, hlásí Novotný

Svítkov Stars Pardubice jsou krůček od triumfu v 1. Lize a postupu do finále. Na ústeckém hřišti svítkovské Hvězdy uzmuly dva body. Ukázaly to, že umějí dávat góly, ale i skvěle bránit! Velkou pojistku také mají v brance, kde se činí Lukáš Novotný! Vychytá Svítkovu zlato?

V každém zápase si vypracujeme hodně šancí

Lukáši, v semifinále jste přešli přes poličskou Kometu, se kterou jste svedli velký boj o postup. Vy jste však uspěli. Připravila vás tato série na finále? Co jste čekali od Vlčí Smečky, se kterou jste nikdy nehráli?

Série s Poličkou nás na finále určitě připravila, teď po úvodních zápasech se Smečkou můžu říct, že zápasy s Poličkou byly podobně náročné. Shlédli jsme videa zápasů Vlčí Smečky a čekali jsme od ní kombinační hokejbal se spoustou tvrdých soubojů, to také Smečka potvrdila.

Vypadlo to, že ano. V první třetině sobotního duelu jste vedli 4:0, to nikdo nečekal. Kde se probudila tak velká produktivita? Přeci jenom to Vlčí Smečku zaskočilo.

Podle mého si v každém zápase vypracujeme hodně gólových šancí a teď nám tam zrovna spadlo všechno. Pomohlo nám taky několik vyloučení, která Smečku oslabila na začátku zápasu, ale nám to zase do zbytku utkání vzalo dva hráče.


Soupeř má výborné útočníky

Poté však přišly menší komplikace, protože jste se hodně bránili. Dostali jste 3 góly z přesilových her a jeden z trestného střílení. Jak je možné, že přišel takový herní výpadek?

Podle mého nám právě chyběl kapitán Burda (Tomáš Bureš) a Pepa Šimůnek, potom přišly nějaké fauly, trochu sporné nařízené trestné střílení, a to všechno Smečka potrestala. Mají výborné útočníky, kteří jsou schopni využít každé naší chyby a těch bylo v druhé polovině zápasu dost. Nevzdali jsme to, bojovali i za Pepu s Burdou a zápas nakonec dotáhli do vítězného konce.

Jak důležité bylo urvat první bod v sérii na hřišti Vlčí Smečky?

Bylo to hodně důležité, podařilo se nám to v každé sérii, a jelikož jsme vždy začínali venku, měli jsme jako cíl si odvézt alespoň jeden bod. To jsme tedy splnili a do druhého zápasu jsme mohli s větším klidem a sebevědomím.

Druhý duel opět vyšel lépe vám, protože jste po dvou třetinách vedli 2:0. Dali jste jednu branku v oslabení, poté jste se opět bránili, a to mnohokrát. Vy jste svůj tým držel, ale došlo k vyrovnání. Byl jste před prodloužením a nájezdy nervózní?

Je to tak, to vedení by nám mělo dodat klid na hokejkách, ale my jsme naopak hráli zbrkle, měli jsme i trochu smůlu a byli jsme několikrát vyloučeni za vyhození míčku. Smečka potvrdila, jak dobré má přesilovky a vyrovnala. Těch přesilovek měli opravdu hodně a dost jsme jich ubránili, kluci výborně blokovali střely a díky tomu jsme to dotáhli do prodloužení. Nervózní jsem nebyl, v sérii jsme vedli 1:0, takže druhý bod byl pro nás bonusem, na druhou stranu by bylo zbytečné ztratit takové vedení a prohrát.


Lukáš Novotný předvádí v celém play off 1. Ligy výborné výkony a je základním stavebním kamenem svítkovského tažení za postupem do Extraligy. Autor fotky: Adéla Zavadilová.

Smečka to určitě nevzdá, ale chceme to rychle ukončit

Vy jste si však pro druhý bod došli v nájezdech, kde jste se činil. Jaké chvíle jste v brance zažíval?

První nájezd jsem inkasoval od stejného hráče jako v prvním zápase, to mi moc sebevědomí nedodalo, ale přišel za mnou spoluhráč Tomáš Zeman a řekl mi, že už žádný nedostanu, on promění a tak se taky stalo. Potom proměnil ještě Ondra Matýs a já s velkou dávkou štěstí u jednoho nájezdu už žádný nedostal. Byla to velká euforie, kterou jsme si užili i s pár fanoušky, co nás přijeli podpořit.

Teď budete mít výhodu domácího hřiště. Věříte, že dílo dokonáte a postoupíte do Extraligy ihned v sobotu? Počítáte s komplikacemi? S čím podle Vás Vlčí Smečka vyrukuje?

Věříme, že to dotáhneme do vítězného konce, přijde určitě hodně fanoušků a ti nám na domácím hřišti vždy pomáhají, takže uděláme všechno pro to, aby žádné komplikace nenastaly. Smečka to určitě nevzdá, ale s čím na nás vyrukují, to se nechme překvapit.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6