Extraliga dorostu

Finálový turnaj Extraligy dorostu se blíží! Již známou čtveřici doplní z kvalifikace Kelti a Pardubice

O víkendu 11. a 12. června se uskutečnily dva kvalifikační turnaje Extraligy dorostu. Nabízely dvě vstupenky na finálový turnaj, který se odehraje v České Lípě. První dva celky základní části si zajistily přímý postup, zbylá dvě místa obsadí vítězové kvalifikačních turnajů Pardubice a Kelti.

Kvalifikace – Skupina A

Bez jediné porážky prošli kvalifikačním turnajem Kelti, kteří si nejprve poradili s Eagles Brno. Druhou výhru slavili v sobotu proti Hodonínu a nejvíce je potrápila Hostivař. Tu porazili těsně 3:2. Třemi góly se jim podařilo otočit skóre ve svůj prospěch. V závěru sice inkasovali a museli se bát o výsledek, jednobrankové vítězství ale nakonec udrželi.

Nejjasnější výhru si připsal pražský tým proti Hodonínu, nad kterým se už v první třetině ujal třígólového vedení, což mu v konečném součtu stačilo. Navrch ale přidala Hostivař ještě dva zásahy. Porážku utržila Hostivař od Eagles Brno. Pražané šli sice jako první do vedení, ale brněnské mužstvo vstřelilo v prostřední části hned šest branek a připsalo si tříbrankovou výhru. Souboj Hodonína a Eagles Brno skončil jednobrankovým rozdílem. Hosté sice v závěru zabrali, dotáhli se na svého soupeře, ale na vyrovnání jim už čas nezbyl.


Ohlasy po turnaji:

Petr Lašek (trenér SK Kelti 2008) „Do kvalifikačního turnaje jsme šli jako tým, který může jen překvapit a nedělali jsme si velké naděje kvůli konci základní části. Ovšem průběh víkendu změnil úplně vše. Tým se semknul a začal tahat za jeden provaz. Poctivě odpracované zápasy s moravskými týmy znamenaly slušnou výchozí pozici pro nedělní utkání s Hostivaří. Tento duel byl rozhodující, a ačkoliv nám stačil k postupu bod, hráli jsme naplno na výhru. Velice těžké utkání, které se zlomilo ve třetí třetině díky větší vůli a touze vyhrát. Celý tým zaslouží absolutorium za předvedené výkony, a ještě v horku, jaké panovalo celý víkend."

Martin Drahota (trenér HBC Hostivař) - „Když jsme do turnaje vstoupili vítězně ve vypjatém utkání s Hodonínem, tak to byl paradoxně i začátek našeho konce. Kvůli nedisciplinovanosti a vyšším trestům jsme do druhého zápasu šli bez dvou důležitých hráčů. Po vedoucím gólu na konci první třetiny vypadal sice i zápas s Brnem nadějně, druhá třetina byla ale naprostou katastrofou a šest branek soupeře bylo zasloužených. Neběhali jsme, nebojovali a naprosto se složili. Oba naše brankáře jsme v tom nechali vykoupat. Nefungovalo nám naprosto nic, hrát jsme začali až kolem deváté minuty třetí třetiny, a to už bylo pozdě. Do rozhodujícího nedělního zápasu s Kelty jsme se pak snažili jít s čistou hlavou, a byl to pěkný zápas. Na náš vedoucí gól odpověděli Berounští třemi a vypadalo to chvilkami na náš další kolaps, kluci se ale s vypětím všech svých sil vzchopili a při power-play snížili. Na víc už to ale nestačilo a Beroun postoupil zaslouženě. Byla to nepovedená tečka za jinak opravdu povedenou sezónou a velká škola do budoucna."

Kvalifikace – Skupina B

Dvě výhry stačily k postupu Pardubicím. Ty v prvním zápase narazily na Hradec, se kterým si poradily 4:1. Další zápas čekal na pardubický celek až v neděli a na soupeře z Prachatic nestačil. Do posledního zápasu tak musel dát všechno, a to se mu podařilo. S Kert Parkem rozhodl až čtyřmi góly v závěrečné třetině a mohl se radovat z postupu. Druhou příčku braly Prachatice, které nejprve podlehly Kert Parku a o pár hodin později svedly velký boj s Hradcem. Prachatice dvakrát vedly o dvě branky, ale v obou případech Hradec srovnal.

Ve třetí třetině se dokonce hosté dostali do vedení, ale Prachatice využily přesilovou hru a vynutily si prodloužení. I v tom proměnily početní výhodu, a nakonec braly těsnou výhru 7:6. Základní hrací doba nerozhodla ani zápas Hradce s Kert Parkem, v tomto duelu musela přijít na řadu až samostatná střílení. Hradec v poslední třetině smazal tříbrankovou ztrátu a Matěj Rýgr dokonal při nájezdech obrat. Ani tato těsná výhra ale Hradec neodlepila od poslední příčky.



>>SLEDUJTE NEDĚLNÍ FINÁLOVÉ SOUBOJE NA TVCOM.CZ<<


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8