Extraliga juniorů

Hostivař postoupila v Extralize juniorů do finále! Ústí tak obsadilo třetí příčku

Ústí se ujalo v sérii s Hostivaří jako první vedení, ale pražský celek na severu Čech srovnal. Obě dvě utkání na půdě Hostivaře skončila rozdílem jednoho gólu a obě byla ve prospěch domácích. Hostivař tak dokázala sérii otočit ve svůj prospěch a postoupila do finále, kde narazí na Plzeň.


HBC Hostivař vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Jako první šlo do vedení Ústí, které využilo v první třetině přesilovou hru. V prostřední části využila početní výhodu také Hostivař, ale Jakub Myškovský brzy vrátil hostům jejich těsný náskok. Další góly už však padaly pouze z holí domácích. Ti se ve třetím zápase prosazovali pouze v početních výhodách. I další dva přesné zásahy zaznamenali hokejbalisté Hostivaře při hře s jedním hráčem navíc. Pět minut před závěrečnou sirénou se poprvé dostal pražský tým do vedení, které se mu podařilo uhájit až do úplného konce.

HBC Hostivař vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Také druhý zápas skončil jednobrankovým rozdílem, a i tentokrát byli šťastnější domácí. Ve čtvrtém zápase se ujala náskoku Hostivař, ale hosté lépe zvládli vstup do druhého dějství, kdy za Elbu DDM srovnal Milan Jelen. Jednalo se ale o jediný zásah hostů. Oproti tomu Hostivař i tentokrát dala branku v závěru zápasu, a i ve druhém případě se jí podařilo těsný náskok udržet.

Díky dvěma těsným výhrám se podařilo Hostivaři postoupit do finále letošního ročníku Extraligy juniorů. Hráči Ústí si i přes velké zklamání pověsili na krk bronzové medaile, za které jim patří gratulace. Nejlepším brankářem Extraligy juniorů po základní části byl vyhlášen David Buneš z Elby DDM, který obdržel pamětní plaketu.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Grepl (HBC Hostivař) „Těžké, vyrovnané zápasy s nábojem, který k play off patří. V prvním zápase se nám nedařilo proměňovat šance, to se naštěstí zlomilo. Čtvrtý zápas už byl hodně o hlavě a jsem rád, že se nám podařilo ho urvat. V celé sérii jsme se mohli opřít o přesilové hry a dobře chytajícího Keprta.“

Jan Fedák (Elba DDM Ústí nad Labem)„Hodnotí se mi to těžce a ani do pár vět nejde shrnout vše, co by se k tomu dalo nebo mělo říci... Nebudu tajit, že cílem finále bylo, pro tento cíl to všichni hrajeme. Pro náš tým byla tato sezona svým způsobem specifická. Po dvou letech zase řádně regulérní, a o to víc jsme se v ní připravovali a víc jsme jí dali. Ukázalo se však, že konkurence je opravdu silná a musíme se s bronzem smířit. Teď tým smutní, ale věřím, že časem se vše docení a umístění na bedně bude bráno jako úspěch nejen pro klub, ale i pro město, které reprezentujeme. Děkuji Hostivaři za těžké zápasy a gratuluji soupeři k postupu. Zároveň oběma finalistům přeji, aby si závěrečné zápasy užili. Nám teď nezbývá nic jiného, než vyhodnotit klady i zápory a pracovat s nimi nejen se samotnými hráči, ale i na klubové úrovni.“