Extraliga dorostu

Eagles Brno vstřelili v Extralize dorostu deset branek! Kelti těsně padli s Kert Parkem

Ve východní divizi si došli pro nejvyšší výhru Eagles, kteří dali deset gólů. Bez inkasovaného gólu odehrály zápasy týmy Hodonína a Svítkova. O vedení přišla mužstva Kladna a Keltů, která dobře rozehrané zápasy k výhře nedotáhla. Základní část je u konce, týmy se už chystají na kvalifikační zápasy.


Divize Východ

Týmy Hodonína a Svítkova neinkasovaly

Jasný zápas odehrál Svítkov, který hostil Hradec. Svého soupeře jasně přestřílel, v každé třetině dal po dvou gólech, udržel čisté konto a zvítězil 6:0. „Poslední zápas sezóny jsme si chtěli užít. Náš tým hýřil pohybem a po celý zápas dupal do hradecké obrany. V každé třetině jsme dali dvě branky a zápas kontrolovali. Pozorný byl i Matyáš Černý, který vychytal nulu. Hru jsme určitě zrychlili a zjednodušili, a proto jsme narozdíl od zápasu v Hradci Králové slavili úspěch. Nicméně víme, že soupeř nebyl v nejsilnější sestavě a měl spoustu starších žáků. Skvělý zápas za Hradec odchytal v brankovišti jejich mladší žák Novotný. Za nás velmi dobrý zápas odehráli bratři Vlašičové, a tyto výkony bych od nich chtěl vidět každý zápas. Snad si je přenesou na MČR. Máme necelé tři týdny na přípravu na MČR, kam pojedeme jednoznačně pro úspěch, a věřím, že se popereme o medaili a klidně i o tu nejcennější. Kluci suverénně ovládli Divizi východ a za celou sezónu zaslouží pochvalu,“ může být se základní částí velmi spokojený trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Jasným výsledkem 6:0 skončil také zápas mezi Hodonínem a Porubou. Již po první třetině vedli domácí 3:0 a šli si za hladkým vítězstvím. Ani Poruba nezvládla najít recept na domácího gólmana a odešla ze zápasu bez inkasované branky. Karviná odehrála proti Pardubicím dvě vyrovnané třetiny. Ve druhé části sice hosté prohrávali o tři góly, ale dokázali se dostat na pouze jednobrankový rozdíl. Pardubice však nechtěly nic nechat náhodě, zabraly, v poslední patnáctiminutovce přidaly další čtyři přesné zásahy, a nakonec slavily vítězství 7:2.

Nejvyšší vítězství slavili Eagles Brno, kteří se představili v Kyjově. Po první třetině vedli 3:0, druhá část byla zřejmě odpočinkovou, protože nepřinesla ani jeden zásah. Ale v závěrečné třetině opět udeřili hosté. Přidali sedm gólů, hned tři z nich vsítil Jan Svoboda. Radoval se přeci jen i Kyjov, který však jednou brankou pouze upravil výsledek na konečných 1:10.


Divize Západ

Kladno přišlo o dvoubrankový náskok

Kladno vstoupilo do zápasu s Prachaticemi velmi dobře, již ve čtvrté minutě se na půdě soupeře ujalo dvoubrankového vedení, které ale Prachatice do konce první části smazaly. Samy naopak třemi góly šly ve druhé třetině do vedení. Dvougólový náskok udržely až do úplného konce. Suchdol svého soupeře sice přestřílel, ale do černého lépe mířili domácí. Suchdol musel stále dohánět náskok, který si KOVO udrželo od začátku až do konce.

Kelti se dostali třikrát do vedení, ale ani tak nedokázali zápas proti Kert Parku dovést do vítězného konce. Domácím se podařilo nepříznivé skóre otočit a došli si pro těsnou výhru. „Zklamání, které převládá, je obrovské, zvlášť když víme, že kvalita byla na naší straně. Možná je na čase se významně zamyslet více do hloubky, protože příčina posledních neúspěchů nepramení pouze z nepovedeného dne. Máme poslední dva týdny před kvalifikací, pokud chceme uspět, musí přijít impuls, musí přijít chuť pracovat, musí přijít touha vyhrávat, ne si chodit jen zahrát,“ upozorňuje trenér dorostu Petr Laška.

Dobrý zápas odehrála Hostivař, která se představila na půdě Rebelů. Zaváhala až v závěrečné patnáctiminutovce, kdy od domácích dvakrát inkasovala, ale náskok byl již natolik velký, že je to nemuselo mrzet. „Poslední zápas základní části jsme si jeli užít. Od začátku jsme diktovali tempo hry a rychle jsme šli do vedení. Víc si zahráli i kluci, co v sezóně nedostávali tolik prostoru, a starší žáci. Párkrát kluci polevili v soustředěnosti a Rebelové dali dvě branky. Jinak jsme je ale k ničemu nepustili. Teď budeme přípravu směřovat na kvalifikační a finálový turnaj,“ řekl kouč Hostivaře Martin Drahota.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
18 50:105 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8