Extraliga juniorů

Junioři Plzně jsou krok od finále! Hostivař srovnala s ústeckou Elbou krok

První zápas Ústí s Hostivaří přinesl vyrovnaný průběh. Kale Costa si připsal dva zásahy, které stačily k těsné výhře. Druhý zápas se povedl Hostivaři, která neinkasovala a srovnala stav série. Třinec šel jako první do vedení, ale nakonec nezískal ani jedno vítězství. Plzeň je tak krok od finále.


Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hostivař 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Ústečtí na Hostivař doslova vlétli. Z první branky zápasu se radoval už po padesáti šesti vteřinách Kale Costa. V prostřední části se svého zásahu dočkali také hosté, když Daniel Vaniš využil přesilovou hru. Radost jim ale trvala pouhých čtyřicet vteřin. Svoji druhou branku totiž vstřelil domácí Kale Costa a Elba DDM šla opět do vedení. Dalšího míčku v síti se již diváci nedočkali a Ústí udrželo těsný náskok až do konce.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hostivař 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Druhý zápas byl v režii Hostivaře, která potřebovala srovnat stav série a tento cíl se jí dařilo plnit hned od začátku. Po brankách Samuela Kucharčíka a Daniela Vaniše využil ještě v první třetině početní výhodu Adam Šťastný, a hosté šli již do tříbrankového vedení. Ve druhé části se domácí celek oklepal a se soupeřem srovnal krok, i přesto však přidali hosté svůj čtvrtý zásah a šli si jasně za vítězstvím. Elbě DDM se nepodařilo Tomáše Keprta překonat ani jednou a hosté si náskok z první patnáctiminutovky udrželi.

Stav série - 1:1.

HBC Plzeň vs. HBC Enviform Třinec 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Jako první se do vedení dostal Třinec, který využil ve čtvrté minutě přesilovou hru. Ještě v první třetině se ale povedlo domácím také v početní výhodě vyrovnat. V prostřední části dvěma góly překlopila Plzeň vedení na svoji stranu. Třinec sice snížil, ale domácí si vzali vedení zpátky. Hosté zkraje třetí patnáctiminutovky rychle vstřelili gól, ale domácí přidali další tři zásahy a připsali si jasnou výhru.

HBC Plzeň vs. HBC Enviform Třinec 6:1 (2:0, 0:1, 4:0)

Druhý zápas již začali lépe domácí, kteří vedli po první třetině 2:0. Třinec sice na konci druhé části snížil v přesilové hře, ale branka Jana Stromka byla jedinou na straně hostů. Naopak Plzeň ještě v závěru zabrala, připsala si další čtyři góly a o vítězství se nemusela strachovat ani ve druhém zápase série. Hattrickem se do tabulky střelců zapsal Michal Matoušek.

Stav série - 2:0.

Tomáš Semera (hlavní trenér HBC Plzeň): „První utkání bylo hodně poznamenané velkým množství faulů z obou stran a hra pět na pět byla takřka výjimečná. Nám se podařilo proměnit několik přesilovek, a naopak v oslabeních jsme obětavě pracovali. Vždy, když soupeř snížil na rozdíl jedné branky, tak se nám podařilo vedení opět navýšit. To byly základy úspěchu k získání prvního bodu v sérii. Ve druhém utkání bylo plánem udržet chladnou hlavu a nenechávat se vyprovokovat k oplácení a faulům. Po první třetině jsme vedli 2:0, což nás příliš ukolébalo a ve druhé třetině jsme hráli až moc profesorsky a bez elánu, za což jsme byli potrestáni. Návratem k tvrdé práci ve třetí třetině jsme si došli i pro druhé vítězství.“