Extraliga juniorů

Dvě série Extraligy juniorů rozhodl až třetí zápas! Play off směruje do semifinále

Ústí si dokráčelo pro výhru hlavně díky dobré druhé třetině. Svítkov proti Hostivaři v závěru zabral, dal tři góly, ale na výhru to nestačilo. Kelti na své půdě srovnali stav, ale Třinec i podruhé doma vytěžil vítězství. Kladno těsně vyhrálo po samostatných stříleních, ale druhý den jasně padlo.


HBC Hradec Králové 1988 vs. Elba DDM Ústí nad Labem 2:6 (1:1, 0:3, 1:2)

Ústí začalo druhé utkání proti Hradci lépe, když využilo v desáté minutě přesilovou hru. To stejné se podařilo také domácím, kteří brzy srovnali se soupeřem krok. V prostřední části už však Elba DDM Hradci odskočila o tři góly. Domácím se podařilo ještě ve třetí části snížit, ale poslední slovo měli opět hosté. Ti přidali další dva přesné zásahy a došli si pro vítězství 6:2.

Konečný stav série 0:2.

HBC Hostivař vs. HBC Svítkov Stars Pardubice 6:4 (1:1, 4:0, 1:3)

První třetina mezi Hostivaří a Svítkovem byla ještě vyrovnaná, jako první šli do vedení hosté, ale Hostivař ještě před sirénou srovnala. Druhá část už byla v režii domácích, kteří přidali jeden gól v přesilové hře, jeden v oslabení, další dva při plném počtu hráčů a ujali se dostatečného náskoku, který ve třetí třetině ještě navýšili. Svítkov se nehodlal vzdát bez boje, zabral, slavil tři přesné zásahy, ale Hostivař už měla dostatečný náskok, který uhájila.

Martin Bláha (trenér HBC Svítkov Stars Pardubice) „Prohráli jsme v sérii 0:2 a sezóna tak pro nás končí. Soupeři přejeme hodně štěstí do semifinále a věříme, že i přes absenci našich „top“ hráčů, bojujících v play-off 1. Ligy, jsme jim byli důstojným soupeřem. Všechny naše hráče chci pochválit za předváděnou hru v celé sezóně. Za to, že bojovali za tým, ať už jsme byli v jakékoli sestavě. Ohrálo se nám letos v juniorce velké množství dorostenců, a dokonce i trio starších žáků. Jim ještě sezóna nekončí, vrací se do svých kategorií, kde věřím zúročí nabyté zkušenosti a pomohou svým týmům ve finálních částech sezóny. Ještě jednou děkuji, že jsem mohl být součástí tohoto týmu, a přeji všem úspěšný konec sezón. Jedno srdce, jeden TÝM!!!“

Konečný stav série 2:0.

SK Kelti 2008 vs. HBC Enviform Třinec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
HBC Enviform Třinec vs. SK Kelti 2008 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Jediný zápas na vlastním hřišti Kelti zvládli. Třinec stále ztrácel jeden gól, třikrát se mu podařilo srovnat s domácími krok, i díky dvěma využitým početním výhodám. Kelti však dali gólů pět a náskok si ve třetí části udrželi. Nedělní utkání se odehrálo opět na hřišti Třince. Tentokrát to byl třinecký celek, který byl před svým soupeřem. Kelti ale snížili ve třetí patnáctiminutovce na jednobrankovou ztrátu a vykřesali jiskřičku naděje. Pak se ale nechali vyloučit, což jim zhatilo závěrečný tlak. I tak zkusili hru bez brankáře, při které ale inkasovali a ztratili naději na postup.

Roman Novák (trenér SK Kelti 2008)„Poslední utkání sezóny jsme nakonec sehráli v Třinci. Přestože tým byl odhodlaný zvítězit a měli jsme o trochu více ze hry, soupeř nás i podruhé na vlastním asfaltu vyučil v zakončení. Mnohokrát omílané zjednodušení hry se nám dařilo, hráli jsme pohledný a důrazný hokejbal, jenže jsme nevyužili řadu přesilovek včetně jedné dvojnásobné. Navíc se domácí hráči oproti dvěma předchozím utkáním více soustředili na hru, a tak se hrál poměrně pohledný zápas s řadou šancí na obou stranách. Nedá se nic dělat, vyhrát mohl jenom jeden. Tím byl Třinec, který byl o pomyslný vlásek lepší či šťastnější. Týmu nezbývá než poděkovat. Tato série ukázala skutečný potenciál a příslib do sezón nadcházejících. Semifinále bylo na dosah. Se čtyřmi hráči do další sezony již počítat nemůžeme a jako trenéři pevně věříme, že dostanou v další sezoně dostatek prostoru v našich mužských kategoriích.“

Konečný stav série 2:1.

HBC Kladno vs. HBC Plzeň 4:3ss (0:0, 3:1, 0:2)
HBC Plzeň vs. HBC Kladno 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Sobotní zápas byl velmi vyrovnaný, jako první šla do vedení Plzeň, ale Kladno třemi góly otočilo skóre ve svůj prospěch. Plzeň ve třetí třetině snížila a vyrovnávací gól dala při hře bez brankáře. Přesilová hra branku nepřinesla, a tak Kladno rozhodlo při samostatných stříleních. Série proto musela jít do třetího zápasu. V tom předvedla jasný výkon Plzeň, která vstřelila pět gólů a ani jednou neinkasovala. K postupu do semifinále jí pomohly hlavně tři využité přesilové hry.

Tomáš Semera (HBC Plzeň)„V utkání na Kladně jsme byli první dvě třetiny hodně špatní. Mysleli jsme si asi, že se soupeř porazí sám. Až ve třetí třetině, kdy nám teklo do bot, jsme začali hrát náš hokejbal. Dokázali jsme dostat zápas do prodloužení, kde jsme soupeře přehrávali, ale regulérní branku jsme nedali, tak přišla na řadu samostatná střílení, ve kterých jsme neuspěli. Celkově si myslím, že jsme si nezasloužili vyhrát. V neděli to bylo již o něčem jiném. Opět správně nastavená hlava, a především předvedený výkon od všech hráčů. Jediné, co nás brzdilo, bylo až příliš časté vysedávání na trestné lavici. Nicméně těžké utkání jsme zvládli jako tým a můžeme se již připravovat na semifinále s Třincem.“

Konečný stav série 2:1.