CROSSDOCK Extraliga

Kert Park vstoupil do finálové série vítězně! Rozhodla dvougólová smršť během 26 vteřin

První finálové utkání bylo po dvě třetiny nesmírně vyrovnané. Každý chvilku tahal pilku, Kladno mohlo být spokojené především s první třetinou, v níž Pražany často přehrávalo. Pak ale Středočeši dost faulovali a domácí Kert Park toho dvakrát využil. V brance Kladna ale skvěle chytal 18letý Křemenák.

1. utkání finálové série:

HC Kert Park Praha vs. HBC Kladno 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Kruček J. (Fejfar), 24. Peschout (Lhota L., Vaněk), 33. Danko (Lhota L., Vaněk), 33. Fejfar (Horváth), 39. Kruček J. (Kruček M., Fejfar) – 14. Schnaubelt (Patyk), 17. Kubík (Pražák).

Střely: 37:24, vyloučení: 3:6, přesilovky: 5:2, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0.

Stav série: 1:0.

Drtivý nástup Kert Parku kontra tlak Kladna a vyrovnání

Od prvních minut úvodního zápasu finálové série se do akce vrhli domácí hráči Kert Parku, kteří zhruba na dvě minuty uzavřeli kladenské hokejbalisty v jejich obranném pásmu. Pražané disponovali skvělým pohybem, Zvonek z mezikruží nejdříve na Křemenáka v brance Kladna nevyzrál, ale na konci druhé minuty se už ze zaslouženého gólu radoval Jiří Kruček, jenž se nejlépe zorientoval při vřavě před Křemenákem, za jehož záda Kruček balónek dorazil – 1:0. Následná oprava plastového povrchu a delší pauza prospěla Kladenským, kteří se po přerušení vzepřeli a mířili střemhlav do útoku. Mikl se musel činit, Soukup už už střílel z levé strany do poloodkryté klece Mikla, ten se ale roztáhl jak dlouhý, tak široký a zabránil jasnému gólu.

V polovině úvodní části se Kladno těšilo z přesilové hry, v ní si ale mnoho příležitostí nevytvořilo. Kladno však začalo přebírat otěže utkání díky svému pohybu a zdvojováním hráčů soupeře. Jednu z šancí hostujícího celku využil Milan Schnaubelt, k němuž se na vrchol pravého kruhu dostal balónek, nad ničím nepřemýšlel a kolem vystupujícího hráče propálil Mikla, jemuž kladenští útočníci skvěle clonili ve výhledu – 1:1. Po vyrovnávacím gólu ale Šperl zbytečně atakoval Kohouta a byl vyloučen na 5 + minut do konce utkání. Rozhodčí viděli i oplácení hostů, ale ve druhé periodě se Kladno mohlo těšit na tříminutovou přesilovou hru.

Přesilovkové údery a Křemenákovy fantastické zákroky!

Kladno zkraje začátku druhé třetiny využilo početní převahu, když Pražák z levé strany našel mezi kruhy nikým nehlídaného Adama Kubíka a ten střelou z první propálil Mikla a zvýšil na 1:2 pro středočeský soubor. Přesilovka Kladenských pokračovala, ale Kert Park zmobilizoval všechny obranné síly a ubránil se. Poté se otěží chopili Pražané, tlačili se do branky Křemenáka a jejich pohyb Kladenští stěží stíhali a byli vylučovaní. Kert Park si dokonce zahrál ve druhé polovině druhé periody přesilovku 5 na 3, právě v ní mohl slavit vyrovnání Dalimil Zvonek, k němž se dostala přihrávka a z těsné blízkosti u pravé tyčky kladenské svatyně pálil do poloodkryté klece, juniorský brankář Antonín Křemenák předvedl ale fantastický zákrok a schoval balónek do lapačky!

V pokračující přesilové hře 5 na 4 byl už však Kert Park úspěšný. Lukáš Lhota našel z pravé strany před brankou volného Richarda Peschouta, ten si míček zpracoval a forhendem pálil k pravé tyči Křemenákovy branky – 2:2. Po vyrovnání se Pražané tlačili do útoku, vytvářeli si nespočet šancí. Ta nejvýraznější z hole Lukáše Lhoty skončila na břevně kladenské branky! Když nezvonila konstrukce, tak se perfektními zákroky prezentoval teprve osmnáctiletý junior v brance Rysů Antonín Křemenák, jenž před utkáním nahradil neotřesitelnou jedničku Jana Jirotku, který bohužel ulehl s virózou. Na konci prostřední části fauloval vysokou holí Důras Dalimila Zvonka, kterému roztrhl ret a Pražané si do třetí třetiny přenesli více než tři minuty dlouhou přesilovou hru!

Povedený strat do třetiny rozhodl o osudu utkání

Prakticky hned úvod třetí části rozhodl o osudu prvního utkání finálové série. Kert Park nejdříve využil pokračující přesilovou hru, v níž Lukáš Lhota našel střílenou nahrávkou nataženou hůl Petra Danka, jenž usměrnil kus oranžového plastu za záda bezmocně se ohlížejícího Křemenáka – 3:2. O pár vteřin později se Pražané už po konci početní převahy opět nastěhovali do obranného pásma Kladna, kde skvělým napadáním uspěl Horváth, obral o balónek Kubíka a naservíroval ho Tomáši Fejfarovi, který nikým nehlídaný na vrcholu kruhů propasíroval míček mezi tělem a vyrážečkou Křemenáka do branky – 4:2.

Kladno bylo očividně rázem jako opařené. Pražané se nikam nehnali, snažili se co nejdéle držet balónek na hokejkách a taková hra domácímu celku náramně vyhovovala. Ve druhé polovině závěrečné části se ale Kert Park vydal do útočného pásma, Martin Kruček skvěle našel svého bratra Jiřího, jenž střelou z otočky bekhendem poslal balónek nad lapačku kladenského brankáře a domácí se rázem těšili z tříbrankového vedení – 5:2. Domácí tým se neustále držel na balónku, do dalších šancí se moc netlačil a v poklidu chtěl dohrát výtečně rozehrané utkání. Kert Park si na konci třetí třetiny ještě vynutil přesilovou hru, v ní se ale už nic výraznějšího nestalo a Pražané si došli pro první vítězství v sérii!

>>SLEDUJTE VŠECHY ZÁPASY ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4