CROSSDOCK Extraliga

Adam Kubík pomohl Rysům do finále Extraligy! Bude rozhodovat disciplína, nepochybuje

Kladnu přišla před semifinále proti Pardubicím velká posila! Do týmu se zapracoval Adam Kubík, který do plánů Drahomíra Kadlece ihned zapadl. Spoluhráč Jaromíra Jágra a juniorský mistr světa do 20 let pomohl Kladnu překonat Pardubice pěti kanadskými body! Jak se teď těší na sérii proti Kert Parku?

Jsem moc rád, že jsem dostal takovou důvěru

Adame, po udržení extraligové příslušnosti na hokejovém Kladně jste ihned naskočil do kolotoče hokejbalu. Měl jste chuť jít hrát? Kdo Vás dostal do A týmu Kladna? A jakou roli v týmu jste dostal?

Když běžela hokejová baráž, možná už i před baráží, jsme se bavili s Martinem Špačkem (kapitán týmu HBC Kladno pozn. red.) o tom, že bych měl chuť po sezóně jít hrát, kdybych nebyl zraněný a kdyby to povolil trenér Kadlec. Pan Kadlec souhlasil, takže jsme se domluvili, že se k týmu připojím na semifinále. Roli jsem dostal takovou, že mě hned zapojil do první formace, hraji přesilovky i oslabení. Jsem moc rád, že jsem dostal takovou důvěru a že si to můžu takhle užít.

Jak náročné pro Vás bylo se naladit na plast, balónek a běhání? Přeci jenom na ledě je to úplně jiné. Byl to pro Vás velký přechod?

První zápas pro mě byl trošku zvláštní. Musel jsem si zvyknout na hokejbalový míček, ale po první třetině jsem v tom byl zpátky. Přeci jen se to nezapomíná, a navíc mám hokejku pořád v ruce, takže to šlo docela rychle.

Podle mého názoru to ani nebylo znát, protože jste byl proti Pardubicím hodně vidět. Okamžitě v prvním duelu jste třikrát asistoval. Čekal jste, že se tak rychle chytíte?

Měl jsem z toho trošku obavy, protože jsem Extraligu mužů nikdy nehrál, ale myslím si, že jsem se do toho dostal opravdu rychle. Jedna třetina mi stačila na to, abych zjistil, jaké to je. Dokonce se nám povedlo první zápas vyhrát, také jsem měl nějaké body, což na sebevědomí jenom přidá. A od dalšího zápasu jsme spolu s klukama věděli, co od sebe máme čekat.


Podaří se Kladnu ve finálové sérii play off Extraligy vyzrát na favorizovaný Kert Park? Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Jaromír Jágr? Možná se přijde podívat

Jak byste zhodnotil celou semifinálovou sérii? Z výsledkového pohledu to vypadalo vcelku jednoznačně, ale jaká je realita?

Jsme rádi, že jsme to dokázali ukončit ve třech zápasech. Možná se to zdá jako jednoznačná série, ale jednoznačná rozhodně nebyla. První zápas jsme Pardubice dotahovali, minut před koncem jsme teprve vyrovnávali na 2:2, ten duel byl velmi vyrovnaný. Myslím si, že kdybychom ho prohráli, tak by se ta série vyvíjela úplně jinak. Druhý zápas doma jsme si pohlídali, navíc nám trošku přihrálo nepříznivé počasí, v němž to Pardubice měly těžké na vstřelení branky a nám pak stačilo jenom bránit.

Teď půjdete do finálové série proti Kert Parku. Jak hodně se na ni těšíte? Určitě to bude úplně něco jiného než semifinále. Co bude v této sérii rozhodovat?

Já osobně se na to moc těším. Minulý rok jsem se byl na finále podívat, když hrál Kert Park proti Pardubicím. A tam bylo vidět, že Kert je opravdu zkušené mužstvo s hráči, kteří o sobě hodně vědí. Takže určitě bude rozhodovat disciplína, pohyb a mnoho maličkostí.

V hokejové Extralize jste nastupoval po boku Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance, vedle kterých sbíráte mnoho zkušeností. Nepřišly se na Vás tyto dvě ikony podívat, jak Vám to jde s balónkem? (smích)

Ne, zatím se asi ještě podívat nepřišli. (smích) Ale Jarda Jágr se mě na to v kabině v týdnu ptal. Zajímalo ho, jestli ještě hrajeme a jak jsme si vedli. Tak jsem mu odpověděl, že budeme hrát finále. A on už tenkrát mluvil s Martinem Špačkem a říkal, že se možná přijde podívat. Tak uvidíme, jestli na finálovou sérii přijde. (smích) Ale kluci z kabiny, trenéři a další lidé z Rytířů na finále určitě přijdou. Kladno má jako město hokejbal moc rádo a tenhle sport tady má velkou tradici, na zápasy tady chodí opravdu hodně lidí.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY FINÁLE ŽIVĚ NA O2 TV SPORT<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9