CROSSDOCK Extraliga

KOVO se loučí s extraligovou příslušností! Mrzí nás to všechny, trenér Manhart do toho dal vše, říká Humlíček

KOVO Praha nezažilo dobrou sezónu. V základní části se Pražané nepotkali s dobrou formou a skončili na posledním místě, přičemž se připravovali na play down. V něm bojovali o záchranu s Dobřany a Plzní, ale ani jedna série jim nevyšla. Co na to říká Tomáš Humlíček? Jak sestup KOVO bolí?

Naším kamenem úrazu bylo zakončení

Tomáši, Vy jste byl jedničkou extraligového KOVA. Základní část se vám moc nepovedla. Čím to bylo?

Ano, šel jsem do KOVA s tím, že mě čeká spousta práce, a to se mi hned po pár zápasech potvrdilo. Za to jsem byl z osobního hlediska rád, že tam nebudu jen stát jak tvrdý Y (smích), ale něco si i chytnu a doufal jsem, že uděláme pár slušných výsledků. Nakonec jich pár bylo, ale naším kamenem úrazu bylo zakončení. Jak se říká, neměli jsme někoho, kdo umí dát gól a když koukneme na tabulku, tak v průměru s jedním gólem na zápas se Extraliga moc hrát nedá.

Proto jste se museli poté připravovat na duely o záchranu v elitní soutěži. Nejdříve jste hráli proti Dobřanům, se kterými jste padli 0:3 na zápasy. Nebyla šance tuto série vyhrát?

Šance je vždycky, ale v prvních dvou zápasech se nám nic nedařilo, opět jsme dali jen jednu branku a Dobřany, jak vedou o pár gólů, tak si hrají toho svého „zanďoura“ a lobovanou a jako brankář jsem si zahrál spíš házenou než hokejbal, když jim to musíte neustále sbírat ze vzduchu a jejich kluci si to už umí pohlídat. Třetí zápas jsme začali doma dobře, ale opět jsme si ve druhé části nepohlídali vedení a soupeř to dotáhl do vítězného konce.

Poté jste museli do rozhodující série proti Plzni, ve které jste začali dobře. Věřili jste, že po první výhře to půjde?

Ano, po první výhře jsme si věřili, že by nám to mohlo i jít, mně se zápas také povedl, ale tam nám to vystřílel Tomáš Šmerha, který trefil neskutečné góly a konečně jsme vyhráli utkání. Kluci to odmakali na 100 procent.

Tomáš Humlíček sestupu KOVA zabránit nedokázal. Teď řeší otázku, zda bude v KOVU pokračovat. Nebo přijde jiná nabídka z Extraligy? Autor fotky: Milan Podpera.

Nálada je asi taková, jako když sestoupíte, no nic moc

V dalších zápasech však Plzeň zabrala. Vyrovnala a v Praze vyhrála oba duely. Jaké zápasy to pro Vás byly?

Obrovsky těžký pro mě, musel jsem to zavřít, ale nepovedlo se. Doma jsme zase zapomněli dávat góly a zápasy už byly v režii Plzně, která to zahrála zkušeně a mně nezbývá než jim k udržení se pogratulovat.

Jak hodně vás mrzí sestup do 1. Ligy? Jaká nálada panuje v klubu? Jak hodnotíte tuto nezdařenou sezónu?

Mrzí to nás všechny, náš skvělý trenér Karel Manhart do toho dal všechno, aby se to udrželo, i všichni kluci bojovali do poslední minuty na hřišti, ale nevyšlo to. Nálada je asi taková, jako když sestoupíte, no nic moc. Z osobního hlediska mě to moc bavilo a práce jsem měl někdy až nad hlavu, z týmového výsledku ale nemůžu mít moc radosti. Sluší se všem poděkovat od vedení až po hráče, že mě vzali vůbec do týmu. Děkuju.

Budete v klubu nastupovat i v nižší soutěži? Bude KOVO vůbec v 1. Lize pokračovat?

Myslím, že KOVO bude pokračovat v 1. Lize, ale já u toho už bohužel nebudu, měli jsme dohodu na dva roky a to právě vypršelo, možná kdyby se chtělo postoupit zpátky nahoru, tak bych klukům mohl pomoci, ale to je možná. Já určitě budu chtít pokračovat v Extralize, uvidíme, jestli by měl nějaký klub zájem, zatím nic nemám a budu si trénovat a čekat na další dobrodružství.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9