Extraliga dorostu

Pardubice padly v Extralize dorostu v prodloužení, Hradec udržel čisté konto

Pardubice zvládly srovnat se soupeřem krok, ale s Hodonínem nakonec padly v prodloužení. O jeden gól zvítězily také Svitavy, které ale udržely plný počet bodů. Bez inkasované branky odehrál zápas Hradec. Svítkov vstřelil čtrnáct gólů. Kert Park sice s Kladnem snížil, vyrovnat se mu ale nepovedlo.


Divize Východ

Hodonín porazil Pardubice v prodloužení

Velmi vyrovnaný zápas se odehrál mezi celky Hodonína a Pardubic, kde šli jako první do vedení domácí, kteří se prosadili ve čtvrté minutě při vlastním oslabení. Pardubice zvládly v prostřední části odpovědět a srovnaly se soupeřem krok, ale další zásah už základní hrací doba nepřinesla. Hodonín přidal druhý gól v prodloužení, autorem vítězné branky se tak stal Jiří Huňady.

O gól se podařilo vyhrát také Eagles, kteří se představili ve Svitavách. Hosté se ujali v prostřední části dvoubrankového vedení, které se v závěrečné části podařilo Svitavám smazat. Domácí využili dvě přesilové hry a vrátili se do hry, radost jim vydržela pouhých pětatřicet vteřin, po kterých se prosadil hostující Filip Foršt, který rozhodl o výhře svého týmu.

Jasný zápas naopak odehrál Svítkov s Porubou, na kterou nastoupil od první minuty a pardubický celek si připsal vysokou výhru 14:2. „V zápase s Porubou jsme si v první části s chutí zastříleli a vytvářeli si nespočet šancí. Od poloviny zápasu jsme posadili naše klíčové hráče a zápas dohrávali na kompletní tři lajny. Bohužel jsme od té doby prohráli zápas 1:2 a jasně se ukázalo, že nejsme tak dobří, jak si myslíme. Za kompletní sezónu kluci zaslouží pochvalu a již dvě kola před koncem a po kontumaci ve Svitavách slavíme jistotu prvního místa. Vyplatila se nám šířka kádru, a tak jsme ani v době covidu, nemocí či zranění neztráceli body. Nyní jedeme do Karviné, kde budeme již šetřit naše klíčové hráče, kteří dostanou volno, a naopak více prostoru a možnost se ukázat dostanou další hráči. Do Mistrovství České republiky máme 30 dnů a musíme se na něj řádně připravit. Budeme muset být o hodně lepší, jelikož z Excellent league víme, že byl západ na jaře daleko před námi,“ je si vědom trenér Svítkova Martin Hlavsa.

Bez inkasované branky odehrál svůj zápas Hradec, který vyrazil do Kyjova. Hosté se dostali v první třetině do jednobrankového vedení, které drželi až do poslední patnáctiminutovky. V té ale zabrali, přidali další čtyři góly a naopak ani jednou neinkasovali.


Divize Západ

Kert Parku jeden gól na výhru nestačil

Západní divize přinesla pouze jeden zápas, ve kterém proti sobě nastoupily týmy Kladna a Kert Parku. Domácí se ujali v první třetině vedení, když se prosadili již zkraje druhé minuty. Ve druhé třetině využili přesilovou hru a svému soupeři ještě více odskočili. Kert Park sice zareagoval také brankou v početní výhodě, ale další přesný zásah již nepřidal. Kladno sice svého soupeře jasně přestřílelo, ale nakonec se radovalo jen z těsné výhry 2:1.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8