CROSSDOCK Extraliga

Kert Park ukázal sílu a otočil druhý zápas semifinále! Nikdy se nevzdáváme, zdůrazňuje Wróbel

HC Kert Park Praha vstoupil do semifinále dvěma výhrami. V sobotu došli Pražané za vítězstvím klidněji než v neděli. V druhém duelu totiž prohrávali do 44. minuty 3:5. V této minutě však v přesilové hře dokončil hattrick Tomáš Wróbel, čímž svůj celek vrátil do zápasu! Jaký zápas to pro něj byl?

Druhý zápas? Možná jsme si mysleli, že to půjde samo

Tomáši, Vy jste se svým celkem vstoupil do semifinále play off proti Mostu jasnou výhrou 7:2. Byl tento zápas natolik jednoznačný?

Zápas určíte nebyl snadný, dostali jsme nejtěžšího soupeře pro semifinále, jaký byl k mání. K zápasu jsme přistoupili zodpovědně takticky, to bylo velmi dobře zvládnuté. Naše obrana hrála opravdu neuvěřitelně, dlouho jsem neviděl tak vyzrálý výkon. To si myslím, že rozhodlo sobotní zapas.

V neděli se však něco změnilo. Most začal hrát více koordinovaně, což vám dělalo menší problémy a tahali jste za kratší konec. Co za tím stálo?

Nedělní zápas byl dost specifický. Nedokázali jsme se dostat do tempa skrz stálé přerušovaní hry. Počasí nepřálo našemu povrchu a myslím, že nás to dost ovlivnilo. V zápase jsme tak tahali stále za kratší konec. Most hrál trpělivě a zaslouženě vedl po většinu střetnutí. Nicméně já jsem nebyl spokojený s naším výkonem, chybělo nám snad vše. Od zápalu po nasazení. Možná jsme si mysleli, že to půjde samo, ale ono ne. Je třeba se z toho poučit a v sobotu předvést mnohem lepší výkon.


Věříme v naše schopnosti a v sami sebe

Ve druhé semifinálovém utkání jste vstřelil dva góly, ale přeci jenom jste do 44. minuty prohrávali o dvě branky. V této minutě jste z přesilové hry snížil a dovršil tak hattrick! Jaké emoce to ve Vás vyvolalo?

Jsem rád, že jsem v takovém vyhroceném zápase pomohl tým vrátit zpět do hry. Pět minut do konce utkání, když jsme prohrávali o dvě branky, jsem klukům na střídačce říkal, že tento zápas vyhrajeme, ať se děje cokoliv. Jsem rád, že tomu taky uvěřili.

Nejspíše to nastartovalo celý tým, protože o pár vteřin později jste dokonce vyrovnali. Jaká byla euforie na stadionu?

Řeknu vám to takhle… Tenhle tým má neskutečnou mentální sílu. My se nikdy nevzdáváme. Za ty roky máme spoustu zkušeností se zápasy, jako byl ten v neděli. Věříme v naše schopnosti a v sami sebe. O euforii se asi nemusíme bavit, bylo to naprosto elektrizující.

Most to relativně zaskočilo, protože v prodloužení jste hráli lépe, přičemž jste ho vyhráli. Co v nastaveném čase rozhodlo?

Těžko říct. Nejspíš nastavení hlavy. Když Most minutu a půl před koncem zápasu věděl, že vede o 2 branky a náhle se jde do prodloužení, tak ta psychická výhoda byla asi na naší straně. Most má sice zkušené mužstvo, ale tohle by zacloumalo asi s každým.


Z mostecké haly se v letošní sezóně výhry jen tak nevozí. Co na to hráči Kert Parku? Ukončí semifinálovou sérii v nejkratším možném čase? Autor fotky: Tomáš Urban (Mostecká Vlaštovka).

Musíme jít do zápasu naprosto soustředění

Vedete v sérii 2:0 na zápasy a teď pojedete do Mostu. Určitě budete chtít postoupit ihned v sobotu. Jak náročné to bude? Nebudete si zvykat na jiné hřiště, které v Mostě je?

Všichni víme, že ještě není konec série a v mostecké hale se hraje trošku jiný hokejbal než na plastovém povrchu. Každopádně musíme jít do zápasu naprosto soustředění a držet se herního plánu, když ho budeme plnit, tak věřím, že uspějeme.

Útočíte na další titul a určitě nemáte jiné cíle. Tato titulová šňůra by byla neskutečná. Co na to říkáte?

Ano, cíl máme stejný jako další 3 týmy, které se o to perou. Ted se soustředíme na sobotu a pak se uvidí. Samozřejmě ta představa stát se nejlepším týmem v historii tohoto sportu je lákavá, ale tohle je ještě strašně daleko. Použiju možná otřepané klišé, ale jdeme zápas od zápasu a uvidíme, co se stane.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9