1. liga

Kometa míří v semifinále play off na Svítkov! Musíme se vyvarovat herních výpadků, velí Josef Hejtmánek

Kometa Polička postoupila do semifinále 1. Ligy! Hokejbalisté z východu Čech ve čtvrtfinále bojovali s ústeckými Ještěry, kteří byli houževnatým a vyrovnaným protivníkem! Jak si postupu váží poličský Josef Hejtmánek? A jak hodnotí celou sérii? V semifinále půjde Kometa proti Svítkovu!

Stav 3:0? Na hřišti to tak jednoduché nebylo

Josefe, s Poličkou jste vstoupili do čtvrtfinále proti ústeckým Ještěrům, které jste porazili třikrát v řadě. Jaká to pro vás byla série? Přeci jenom jste soupeře neznali.

Série to byla velice náročná, sice stav 3:0 se může zdát jednoznačný, ale na hřišti to tak jednoduché nebylo. Ještěři dobře bránili, zahušťovali obranné pásmo a spoléhali na rychlé protiútoky. Bylo těžké dostat se do předbrankového prostoru v nějaké stoprocentní šanci. Na druhou stranu musím říct, že jsme byli odhodlaní a trpěliví v zakončení. Soupeře jsme herně přehrávali a rozhodující góly přišly.

Na domácím hřišti jste dvakrát uspěli, přičemž to ale byly vyrovnané bitvy. Bylo důležité, že jste šli do vedení 2:0?

Určitě bylo, první zápas byl seznamovací, sice jsme tam několik hráčů znali z Extraligy, ať už z minulosti či současnosti, ale nikdo z nás je neviděl hrát. Sice jsme ani jeden zápas nebyli v ideální kompletní sestavě, ale náš pohyb a častá střelba rozhodly v náš prospěch. Chtěli jsme za každou cenu doma vyhrát oba zápasy, a to se nám povedlo, takže i když přišel během zápasu nějaký herní výpadek v koncentraci, tak jsme to dotáhli do vítězného konce.

Poté jste odehráli třetí duel na půdě Ústí nad Labem. V něm jste šli do vedení 3:0. V poslední třetině jste se neustále bránili v oslabení. Rozhodla ubráněná oslabení?

Chtěli jsme hrát stejný hokejbal jako v domácích zápasech, soupeř měl sice k dispozici pár nových hráčů, ale my jsme chtěli ukončit sérii v nejkratším možném čase. Ve třetím zápase byli Ještěři nebezpeční z protiútoků, ale naštěstí nás v bráně podržel Šupajs (Michal Šupík pozn. redakce), když bylo potřeba. První branku jsme dali na konci první třetiny, což rozhodně pomohlo naší psychice. Ve druhé třetině se nám, i přes pár chyb v obraně, povedlo navýšit náskok a neinkasovat. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že budeme pořád hrát aktivně, ale bohužel přišlo několik výpadků a situací, které je lepší nekomentovat. Soupeř dostal několik přesilových her, které jsme zvládli a mohli se na konci radovat z postupu do semifinále.

Svítkov dokázal v základní části Kometu dvakrát porazit! Kometa vždy podlehla o gól. Jak se budou pro Kometu zápasy vyvíjet v semifinále? Polička sází na svou klasickou hru, říká Josef Hejtmánek (vlevo). Autor fotky: Štefan Havran.

Na semifinále se rozhodně všichni těšíme

Teď vás čeká semifinále, ve kterém půjdete na pardubický Svítkov. Ten vás v sezóně dvakrát porazil. Jak se těšíte na tuto sérii?

Na semifinále se rozhodně všichni těšíme. Play off je jiná soutěž a všichni do toho půjdou naplno. Určitě se musíme vyvarovat herních výpadků, které jsme ve čtvrtfinále občas měli.

Se Svítkovem jste se několikrát potkali ve čtvrtfinále, kde jste byli lepším týmem. Jak to vidíte teď? Svítkov hodně posílil.

Je těžké něco předvídat, když nevíte, v jaké sestavě soupeř může nastoupit. Pro letošní play off Svítkov posílil hodně. Ať už se to týká hokejistů či extraligových hokejbalistů z Hradce Králové. My budeme chtít hrát svoji hru, vyvarovat se zbytečných chyb a postoupit do finále.

Ve druhé sérii bude hrát Pedagog a Vlčí Smečka. Kdo podle Vás postoupí do finále 1. Ligy z této série?

Těžko předvídat. Ani jednoho soupeře jsem neviděl hrát. Ale když se podívám na sestavy, tak favoritem je za mě Vlčí Smečka. Ale Pedagogu bych to osobně přál asi více. Když chcete vyhrát, musíte porazit každého. Soustředíme se teď na Svítkov a pevně věřím, že starosti, kdo bude náš další soupeř, za pár týdnů přijdou.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6